Ford F-150 EV'nin Lightning Adını Kullanacağı Bildirildi

Ototeknikveri     02 Mayıs 2021 03:10

Ford, aylardır elektrikli F-150'den teaser'lar yayınlıyor ve yeni bir haber, modelin F-150 Lightning olarak adlandırılacağını öne sürüyor.

Ford F-150 EV'nin Lightning Adını Kullanacağı Bildirildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsim, pickup modelin performans versiyonlarıyla yakından ilişkili olsa da, Car & Driver tarafından elde edilen bir belge, bunun elektrikli F-150'de kullanılacağını ortaya koydu. Ancak Ford, "Gelecekteki ürünlerle ilgili spekülasyonlar için yorum yapmıyoruz" diyerek haberi doğrulamayı reddetti.

 

Her şeye rağmen, Lightning (yıldırım/şimşek) adı, elektrik, güç ve doğayı ifade ettiği için elektrikli F-150 için çok uygun olacaktır. Ayrıca Mustang Mach-E vs Everything kampanyası Mustang Mach-E vs Lightning videosunu içerdiği için Ford'un isme atıfta bulunabileceğini de belirtmekte fayda var. Videoda "Yıldırım üretme kabiliyeti bizim yeteneklerimiz dahilindedir." denilmişti. Video Tesla bobinlerine atıfta bulunurken, bu eğer planlanmamışsa çok büyük bir tesadüf olurdu.

Bunu bir kenara bırakırsak, elektrikli pickup, Ford modelin "bugün mevcut tüm F-150'lerden daha fazla beygir gücü ve tork üreten" çift motorlu bir güç aktarım mekanizmasına sahip olacağını doğruladığı için Lightning’in performans mirasının üzerine inşa edilecek. O zamanlar en güçlü F-150, 450 hp (336 kW / 456 PS) güç çıkışı ve 691 Nm tork geliştiren 3,5 litrelik EcoBoost V6'ya sahip Raptor'du. Ford ayrıca, aracın "en çabuk sıfırdan 100 km/s hıza ulaşma" ve "ağır römorkları çekme kabiliyetini" sunacağını söyledi.

 

Detaylar henüz eksik olsa da, elektrikli F-150, 2022'nin ortalarından itibaren Michigan'da üretilecek.

Son Güncelleme : 02 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo