Otomobil Üreticileri Gelirini Artırmak İçin Aboneliklere ve Yazılım Güncellemelerine Yöneliyor

Ototeknikveri     02 Mayıs 2021 10:29

Her zamankinden daha fazla teknolojiyle donatılmış modern arabalarla, otomobil üreticileri gelir elde etmenin yeni yollarını arıyor ve bu, abonelikler kapsamında çeşitli yükseltmeler sunmayı da içeriyor.

Otomobil Üreticileri Gelirini Artırmak İçin Aboneliklere ve Yazılım Güncellemelerine Yöneliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

General Motors'un 1996 yılında tanıtılan OnStar servisi, türünün ilk abonelik seçeneklerinden biriydi, ancak bunun gibi şeyler sektörde çok daha yaygın hale gelecek. Örneğin, Ford'un Blue Cruise yarı otonom sürüş sistemi, etkinleştirmek için 600 $ karşılığında üç yıllık abonelik gerektiriyor.

 

IHS Markit'in baş otomobil analisti Stephanie Brinley, NBC News'e “Bu tamamen yeni değil. Halihazırda bağlı hizmetler için ödeme yapan kişiler var (GM'nin OnStar'ı gibi). Ancak artık emniyet ve güvencenin ötesine geçiyor. Teknoloji, şirketlerin aylık veya yıllık ücretler talep edebileceği birçok başka alana bakmayı mümkün kıldı." dedi.

 

Havadan (OTA) güncellemeler, otomobil üreticileri için yeni olanaklar dünyasının kapılarını açtı. IHS Markit'e göre, 2025 yılına kadar 350 milyon araç OTA yeteneklerine sahip olacak. General Motors bunu zaten kullanıyor ve yerleşik navigasyonla donatılmamış araçlar için bir Maps + hizmeti başlattı. 2018 model yılından itibaren üretilen yaklaşık 900.000 aracın sahipleri, bilgi-eğlence sistemlerine ayda 15 dolara navigasyon ekleyebiliyor.

GM’in Küresel Bağlantılı Hizmetler başkan yardımcısı Santiago Chamorro'ya göre, müşteriler "zaman içinde gelişen kolay ve kullanışlı bir araç içi deneyim" istiyor: "Müşteri geri bildirimlerini dinledik ve mevcut bilgi-eğlence sistemlerimizle sorunsuz çalışan ve aracın kullanım ömrü boyunca yinelenecek son derece kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlayan bir ürün geliştirdik."

 

Alman otomobil üreticileri de çoğunluğa uyuyor. Mercedes-Benz, tamamen elektrikli EQS sahiplerini özel "ses manzaraları" (Soundscapes) için ücretlendirirken, BMW müşterilere ısıtmalı koltuklar ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi şeylere abone olma seçeneği verilebileceğini belirtti.

Son Güncelleme : 02 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo