2022'de Yeni Giriş Seviyesi Jeep Geliyor, Elektrikli Versiyon Bir Yıl Sonra

Ototeknikveri     04 Mayıs 2021 11:54

Jeep'in serisi, yeni bir giriş seviyesi crossover'ın Kasım 2022'de üretime başlamasıyla birlikte genişleyecek.

2022'de Yeni Giriş Seviyesi Jeep Geliyor, Elektrikli Versiyon Bir Yıl Sonra
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automotive News Europe'a göre, model şu an Project 516 kod adıyla anılıyor ve Renegade'in altında yer alacak. Polonya, Tychy'de inşa edilecek model Citroën, DS, Peugeot ve Opel'den çeşitli otomobillerin temelini oluşturan CMP platformunu temel alacak.

 

Crossover başlangıçta benzinli motorlarla piyasaya sürülecek, ancak elektrikli bir versiyonun 2023 yılının Şubat ayında üretime girmesi planlanıyor. Bunu 11 ay sonra yarı hibrit bir versiyonun takip edeceği bildiriliyor.

 

Detaylar eksik olsa da yeni Jeep'in PSA motorlarını kullanması planlanıyor ve Stellantis yılda 110.000 adet üretebilir. Yayın ayrıca, yarı hibrit versiyonun önden çekişli olacağını ve motor ile şanzıman arasına yerleştirilmiş bir elektrik motoruna sahip olacağını belirtti.

 

Giriş seviyesi Jeep'e, Nisan 2023'te kod adı Project 364 olan bir Fiat crossover katılacak. Elektrikli ve yarı hibrit versiyonlar bunu takip edecek ve modelin iyi karşılanan Centoventi konseptinden ilham aldığı söyleniyor. Stellantis, öğrenilene göre yılda 130.000 adet üretmeyi planladığı araç için araç için büyük umutlar besliyor.

 

İlginç bir şekilde, Alfa Romeo’nun giriş seviyesi crossover'ı - Brennero olarak adlandırılabilir - henüz üretim için onaylanmadı. Gecikmeye neyin neden olduğuna dair bir bilgi yok, ancak Tonale de kısa süre önce ertelendi.

 

Her şeye rağmen, Alfa crossover'ın 2023 yılının Ekim ayında elektrikli bir araç olarak üretime girmesi bekleniyor. Yarı hibrit bir versiyon yaklaşık altı ay sonra, dört tekerlekten çekişli bir versiyon ise 2024'te gelebilir. İkinci versiyon onaylanırsa, dört tekerlekten çekiş sistemi muhtemelen yeni Jeep'e eklenecektir.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo