YENİ HYUNDAİ İ20'NİN DETAYLARI

Ototeknikveri     05 Eylül 2014 11:09

Hyundai, geçtiğimiz günlerde ilk resimlerini ve ön bilgilerini yayınladığı yeni i20 modelinin detaylarını açıkladı.

YENİ HYUNDAİ İ20'NİN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, b segmentinde yer alacak yeni hatchback modeli i20'nin tüm detaylarını yayınladı. Ülkemizde üretülecek olması ile ayrı bir öneme sahip olan yeni i20'nin, modern çizgilerin kullanıldığı tasarımında, uzun ön kaputu ve güçlü duruşu ön plana çıkıyor. Sade ve anlaşılır bir dizayna sahip olan gövdede özellikle profildeki çizgiler ve koyu renkli C sütunu öne çıkıyor ve aracın olduğundan daha uzun görünmesini sağlıyor. Hyundai’ye özgü altıgen ızgaranın ve hemen üstünde farların arasında yer alan şeridin göze çarptığı ön bölüm eskisine oranla oldukça modern görünüyor. Selefine oranla daha oval ve daha karakteristik bir arka görünüme kavuşan i20'nin gövdesinde yüzde 42 oranında hafifletilmiş çelik kullanılırken, ayrıca B ve C sütunlarına yerleştirilen barlar sayesinde burulma direncinin yüzde 81 oranında arttırlılması sağlanmış.
 
 
Tamamen yeni bir platform üzerinde yükselen yeni i20 selefine oranla 45 mm artan boyu ile 4.035 mm uzuluğa sahip. 2.570 mm'lik aks mesafesi, yüksek teknolojisi ve konfor artırıcı özellikleri sayesinde rakiplerine göre daha rafine iç mekan sunarak sınıfının lideri olmayı amaçlayan yeni i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. 
 
 
İç ve dış tasarımı ile günümüz trendlerine uyum sağlayan Hyundai i20'nin kokpiti, markanın güncel modellerinden izler taşıyor. Tamamen sürücü odaklı olarak hazırlan iç mekanda, renkli ve kaliteli malzemeler kullanılarak fark yaratılması hedeflenmiş. Modern görüntüsünü çift renkli döşemelerine ve kokpitine borçlu olan yeni Hyundai i20, iç mekanındaki bir çok parçada birinci sınıf Termal Olefin Plastik kullanılran yumuşak dokunma hissi vermesi sağlanmış. Bu özel malzemeye hem kokpit, hem de kapı içi döşemelerinde yer verilen yeni i20, iç mekanında yer alan geniş saklama gözleriyle de dikkat çekiyor.
 
   
 
Yeni Hyundai i20'nin kullanılan rafine dikişler sayesinde kalite hissi artırılan koltuklarında, kısa ve uzun süreli yolculuklarda üstün konfor sunması için özel bir alt yapıya sahip.  da özel olarak geliştirildi. Elegant Bej, Mavi-Gri, Kahve ve Gri olarak toplam dört farklı renge sahip döşemeyle sunulacak yeni i20, önde oturan yolcularına daha rahat baş, bacak ve diz mesafesi sunmasının yanında, arkada üç yetişkinin rahatlıkla oturabilmesine olanak sağlıyor. Komple açılan cam tavanıyla da oldukça ferah bir iç mekan vaat eden yeni i20'de, daha temiz ve verimli bir kabin yaratılması amacıyla aracın ses, ısıtma ve orta konsol gibi fonksiyonel bölümleri kolay kullanıma sahip olacak şekilde geliştirilmiş.  
 
   
 
Yüksek donanım seviyesiyle donatılan i20'nin en büyük yeniliklrinden biri ise komple cam tavanı ve sınıfın önde gelen geniş iç mekanı olacak. Yukarı doğru yarım açılabilen cam tavan, istenildiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılabiliyor. Doğal ışık ve temiz havayı kabine dolduran cam tavanın yanı sıra entegre arka görüş kamerası ve ön LED aydınlatmalar da yeni nesil otomobilin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. 
 
 
Ön ve arka diz mesafesi toplam 1.892 mm ile segmentindeki bir çok rakibinden daha başarılı olan yeni i20 eskisine oranla yüzde 10 daha fazla bagaj hacmine sahip. Yeni i20'nin 326 litrelik bagajı, arka koltuklar yatırıldığında toplam 1.042 litrelik hacme ulaşarak yüksek bir yükleme kapasitesi sunuyor. 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo