2021 Skoda Fabia Daha Fazla Alan, Teknoloji ve Güçle Geliyor

Ototeknikveri     04 Mayıs 2021 10:39

Skoda, yepyeni 2021 Fabia'yı paketinden çıkardı.

2021 Skoda Fabia Daha Fazla Alan, Teknoloji ve Güçle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Polo’nun MQB A0 platformunu temel alan dördüncü nesil yarı kompakt hatchback, 147 hp'ye kadar güç çıkışına, daha büyük bir bilgi-eğlence ekranına, gelişmiş sürücü yardım teknolojisine ve çoğu Avrupa pazarında 14.000 Euro'dan daha düşük bir başlangıç ??fiyatına sahip.

 

Yeni tasarım ilk önce dikkatinizi çekecek olsa da, 2021 Fabia için en büyük değişikliği yaratan, dış görünümün altında yatıyor. Otomobilin üzerine oturduğu yeni platform sayesinde bir dizi modern motor sunulacak.

 

Çoğu Fabia motoru sadece üç silindire sahip olacak ve sadece 1.0 litre kapasiteli olacak. Alt donanım seviyesi, doğal emişli motorlar 64 ile 79 hp (65-80 PS) arasında güç üretecek ve beş ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklere güç gönderecek.

 

Bu arada daha yüksek donanım seviyeleri, motorun 94 ila 109 hp (95-110 PS) arasında değişen turboşarjlı bir versiyonuyla güçlendirilecek. Bunlara beş ileri manuel veya yedi ileri bir DSG şanzıman eşlik edecek. En yüksek donanım seviyeleri ise yedi vitesli bir DSG'ye bağlı 147 hp (150 PS) üreten 1.5 litrelik bir motora sahip olacak. Dizel seçenek sunulmayacak.

Alt donanım seviyelerinde beş vitesli bir manuel şanzıman seçeneği, geleneksel el freni gibi detaylar meraklıları mutlu edebilir.

 

Travel Assist Package modele otomatik sürüş özellikleri ekleyerek sürücüye destek olacak. Öngörülü hız sabitleyici, şerit asistanı, trafik sıkışıklığı asistanı ve acil durum asistanının yanı sıra, yeni Fabia kendi kendini de park edebilecek.

 

Teknolojiden bahsetmişken, yeni Fabia ayrıca daha büyük bilgi-eğlence ekranlarına sahip olacak. Yeni Polo gibi, Fabia da 6,8 inçlik standart bir dokunmatik ekrana sahip, ancak alıcılar 9,2 inç ekranı tercih edebiliyor. VW Group arabalarında olduğu gibi, ekranın her iki yanında dokunmatik düğmeler var, ancak havalandırma ve klima kontrolleri için gerçek fiziksel düğmeler bulunuyor gibi görünüyor.

 

Fabia'nın içeride biraz daha modern görünmesine yardımcı olan 10,2 inçlik bir dijital gösterge kümesi de sunulacak.

 

Tüm bu iyileştirmeler, Fabia'nın üzerine oturduğu MQB A0 platformu tarafından destekleniyor. Ancak en büyük avantaj, neredeyse kesinlikle platformun sunduğu ekstra boyut olacak. Yeni model 4107 mm uzunluğu ve 1780 mm genişliğiyle üçüncü nesilden 110 mm daha uzun ve 48 mm daha geniş.

 

Aks mesafesi de 94 mm büyüdü ve yeni VW Polo ve Seat Ibiza ile aynı boyutta. Bu aynı zamanda 380 litrelik daha büyük bir bagaj ve ağırlığın sadece biraz arttığı anlamına geliyor. Model yeni tasarımı sayesinde, segmentteki en düşük değer olan 0.28 hava sürtünme katsayısına sahip.

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo