Renault Kangoo CMF-C / D Platformundaki İlk Elektrikli Araç Olacak

Ototeknikveri     07 Mayıs 2021 02:31

Renault, mevcut Kangoo Z.E.'deki 33 kWh pil yerine, platformun taban sacı ve arka modülünü 44 kWh bir bataryayı kabul edecek şekilde değiştirdi. Tam elektrikli minibüs 75 kw gücünde bir elektrik motoruna (mevcut modelde 44 kw motor bulunuyor) ve altı sürüş moduna sahip olacak.

Renault Kangoo CMF-C / D Platformundaki İlk Elektrikli Araç Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault yeni Kangoo Z.E.'nin mevcut versiyonun 230 km menziline kıyasla 265 km menzile sahip olacağını söylüyor.

 

Renault, yeni modellere hazırlanmak ve üretimi artırmak için 450 milyon euro (543 milyon $) yatırım yaptığı Kuzey Fransa, Maubeuge'deki fabrikasında Kangoo ve Nissan / Mercedes versiyonlarını üretecek.

 

Segmentte büyüme beklentisi yüksek

İstatistik sağlayıcısı DataForce, Mart ayında hazırladığı bir raporda, küçük minibüs segmentinin - binek otomobiller için geliştirilen platformlar üzerine inşa edildiği için otomobilden türetilmiş minibüsler olarak biliniyor - hızla talep kazandığını ve büyüme için en iyi olasılıkları sunduğunu söyledi.

 

DataForce, 2020'de elektrikli minibüs pazarının yüzde 54'ünü otomobilden türetilen minibüslerin oluşturduğunu, bunu yüzde 18 ile küçük minibüsler ve yüzde 14 ile orta boy minibüslerin izlediğini söyledi.

 

DataForce, "Elektrikli minibüsler için baskın segment küçük minibüs segmentidir. Bu minibüsler, özellikle eski şehir merkezlerinde teslimat hizmetlerine daha uygun olduğundan, bu eğilim büyük olasılıkla yakın gelecekte değişmeyecek." dedi.

 

Mevcut nesil Kangoo, 2011'de piyasaya sürüldüğünde, yalnızca ticari kullanıcılar için tam elektrikli bir seçeneğe sahip ilklerden biriydi. DataForce'a göre Kangoo ZE, 2020'de Avrupa'daki tüm elektrikli kamyonet satışlarının yüzde 26'sına sahipti. Onu yüzde 17 ile Nissan NV200 ve yüzde 6 ile Mercedes Vito izledi.

 

Renault, 2020'de Avrupa'da yaklaşık 9.000 kayıtlı olmak üzere çoğunluğu Fransız posta hizmeti gibi filo müşterilerine ait olmak üzere 58.000'den fazla Kangoo ZE sattığını söylüyor. Renault, Kangoo ZE'nin Avrupa'da geçen yıl tüm elektrikli minibüs satışlarının yaklaşık üçte birini oluşturduğunu söylüyor.

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo