Tesla Rakibi Nio, Norveç'ten Sonra Beş Avrupa Ülkesinde Daha Piyasaya Sürülecek

Ototeknikveri     07 Mayıs 2021 03:01

Nio'nun kurucusu William Li online bir sunumda, Nio'nun Norveç'i ülkenin sürdürülebilirliğe olan bağlılığı nedeniyle ilk Avrupa pazarı olarak seçtiğini söyledi.

Tesla Rakibi Nio, Norveç'ten Sonra Beş Avrupa Ülkesinde Daha Piyasaya Sürülecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Li, "Karar, uzun vadeli düşüncelerle desteklendi. Norveç, elektrikli araçlarla en çok dost olan ülkedir." Dedi.

 

Araba için fiyat verilmedi, ancak Nio premium pazarı hedefliyor.

 

Nio, bu yıl Norveç'in başkenti Oslo'da dört pil değiştirme istasyonu kuracak ve önümüzdeki yıl diğer şehirlerde 12 tane daha planlanacak. Değişimler, şarj etmeye daha hızlı bir alternatif olarak üç dakikada yapılıyor.

 

Mart ayında Nio, müşteriler için Çin'de 2 milyon pil değişimini tamamladığını söyledi. Nio ayrıca Norveç'te hızlı bir şarj ağı kuracak.

 

Nio, müşterilerin arabayı online satın aldığı Tesla'nın doğrudan satış modelini takip edecek.

 

Ayrıca, bu yıl ilki Oslo'ya gelecek olan Nio House adıyla şehir merkezlerinde çok amaçlı showroomlar inşa edilecek. Bu kapsamda 2150 metrekarelik alanda cafe, lounge oturma grubu, çocuk oyun alanı ve konferans salonları yer alacak.

 

Otomobil üreticisi, Nio House'u "Nio kullanıcıları ve markanın hayranları için özel bir buluşma yeri" olarak tanımlıyor. Önümüzdeki yıl Norveç'te dört tane daha planlanıyor.

Servis ve yeni araba teslimi Nio markalı merkezler tarafından yapılacak. Nio, ilk beşinin bu yıl kurulacağını söyledi. Şirket ayrıca bir karşılama ve teslimat hizmetinin yanı sıra mobil servis hizmeti de sunacak.

 

Norveç, Çinli elektrikli araç üreticilerinin yüksek elektrikli araç kullanımı nedeniyle Avrupa satışlarını denemek için tercih ettiği ülke haline geldi. Geçen yıl Xpeng, ülkede G3 SUV'sinin teslimatına başladı. Çinli SAIC, elektrikli MG serisini de Norveç'te satıyor.

 

Norveç'in OFV karayolu taşımacılığı acentesinden alınan verilere göre, tam elektrikli otomobiller, Nisan ayında Norveç'in yeni otomobil satışlarının yüzde 55'ini oluşturdu. VW ID4 elektrikli SUV, Nisan ayında ülkenin en çok satan aracı oldu.

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo