Cupra Leon Serisine Daha Uygun Fiyatlı Bir Performans Modeli Ekledi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2021 09:27

Cupra’nın en son performans modelinin siparişleri açıldı ve Leon serisi, yeni bir 245 PS (242 hp) model ilavesi aldı. İki donanım seviyesinde mevcut olan ve Leon serisine yeni eklenen model, e-hybrid ve 300PS (296 hp) seçeneklerine daha ucuz bir alternatif sunuyor.

Cupra Leon Serisine Daha Uygun Fiyatlı Bir Performans Modeli Ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz bilmeyenler için, Cupra 2018 yılında kuruldu ve VW Group'a ait İspanyol otomobil üreticisi SEAT'ın performans odaklı alt markası. Marka, SEAT’ın uzun yıllar süren ralli ve touring otomobil yarışlarındaki deneyiminden esinlenmiş.

 

İspanyol hatchback, VW kaynaklı 245 PS 2.0 litre TSI motor ve DSG otomatik şanzımana sahip olacak, bu da onu daha uygun fiyatlı bir seçenek haline getirecek. Leon’un yeni motoru 370 Nm'ye kadar tork üretecek, otomobilin 6,4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlayacak ve azami 250 km/s hız sunacak. Cupra, Leon'u İngiltere'de sırasıyla 31.460 sterlin ve 32.695 sterlin fiyat etiketleriyle VZ1 ve VZ2 donanımlarında sunacak. Buna karşılık, VZ2 donanım seviyesindeki 300 PS versiyonu 35.030 sterlin'den başlıyor.

 

VZ1, 18 inç siyah ve gümüş alaşım jantlar ve siyah fren kaliperleri, her iki ucunda agresif spor tamponlar, arka difüzör ve oval dörtlü egzoz boruları ile birlikte geliyor. İyileştirilmiş iç mekan, vites değiştirme panelleriyle birlikte düz tabanlı, zımbalı deri direksiyon simidi ve bir dizi spor koltuk dahil olmak üzere benzersiz krom ve bakır detaylara sahip olacak.

 

Geliştirilmiş Leon teknolojik olarak yetersiz kalmıyor ve Mirror Link, Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu tam akıllı telefon entegrasyonu ve navigasyonlu 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi barındıran bir dijital kokpite sahip. Dört USB-C şarj bağlantı noktası da araç içinde kolaylık sağlıyor.

 

Ayrıca ışıklı kapı eşikleri ve çevreleyen ortam aydınlatması, üç bölgeli klima kontrolü, anahtarsız çalıştırma ve giriş, bir geri sürüş kamerası ve hız sabitleyici de dahil. Biraz daha pahalı olan VZ2, geliştirilmiş sürüş dinamikleri için 19 inç işlenmiş siyah ve gümüş alaşım jantlara ve "dinamik şasi kontrolüne" sahip olacak.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo