Yeni Münih Otomobil Fuarı'na Sadece Üç VW Grubu Markası Katılacak

Ototeknikveri     09 Mayıs 2021 09:42

Koronavirüs salgını, otomobil fuarı takvimini yerle bir etti ancak en büyük değişikliklerden biri Frankfurt Otomobil Fuarı'nın ölümüydü.

Yeni Münih Otomobil Fuarı'na Sadece Üç VW Grubu Markası Katılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA), Messe Frankfurt ile sözleşmelerinin sona ermesinin ardından fuarı Münih'e taşıma planlarını açıkladı.

 

Fuarın bu eylül ayında gerçekleşmesi planlanıyor, ancak görünüşe göre çok daha küçük bir etkinlik olacak. Auto News Europe, fuara Audi, Porsche ve Volkswagen dahil olmak üzere yalnızca üç Volkswagen Grubu markasının katılacağını bildirdi. Bu, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat ve Skoda gibi şirketin diğer bazı markalarını dışarıda bırakıyor.

 

Bu oldukça zayıf bir gösteri anlamına geliyor ancak Lamborghini, "artık felsefemizle uyumlu değiller" diyerek geleneksel otomobil fuarlarının kendileri için bittiğini zaten açıklamıştı. Volkswagen ise üç marka ile katılımını "güçlü bir varlık göstermek" olarak savundu.

Pek de etkileyici olması beklenmeyen fuara Hyundai, Renault, Toyota ve bir dizi Çinli marka dahil olmak üzere pek az yabancı otomobil üreticisi katılacak. VDA sözcüsü Nina Wendorff ise fuarın "yeni e-bisikletler, e-scooterlar, bisikletler ve elektrikli arabalardan toplu taşıma araçlarına uzanan heyecan verici bir mobilite platformuna dönüştüğünü" iddia etti. Pazarlama abartısı bir yana, toplu taşıma ve bisikletler tam olarak heyecan veren şeyler değil.

 

Az sayıda otomobil üreticisinin katılacağı fuarda yarı yüz yüze ve yarı online olarak nitelenen "analog ve dijital karışımı" bir yaklaşım benimsenecek. Organizatörler, dijital etkinliklerin canlı yayınlar aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşmalarına izin vereceği için bunun bir avantaj olduğunu iddia ediyorlar.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo