2022 Kia Sportage Plug-in Hibrit Nurburgring'de Görüntülendi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2021 10:26

Kia, birkaç ay içinde gerçekleşmesi beklenen galasından önce yeni nesil Sportage'ı test etmeye ve ince ayar yapmaya devam ediyor.

2022 Kia Sportage Plug-in Hibrit Nurburgring'de Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Tucson'un kardeş modeli olan 2022 Sportage, kısa süre önce her zamanki turları yaparken Nurburgring'de kameralara yakalandı ve arka camda bir tür elektrifikasyona işaret eden sarı bir çıkartma vardı.

 

Bu prototipin bir plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip olduğuna inanılıyor, özellikle en son Tucson'da kullanılan aynı kurulum olabilir. Bu, 1.6 litrelik bir benzinli motor, küçük bir elektrik motoru, muhtemelen dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi, otomatik vites ve bir 13,8 kWh pil paketi beklememiz gerektiği anlamına geliyor. Hyundai gibi, 2022 Sportage PHEV de elektrikle en az 45 km gidebilecek olmalı.

 

Güç aktarım sistemi serisinin geri kalanı da Tucson ile paylaşılabilir. Muhtemelen 2023 model için gideceği Kuzey Amerika'da, dört tekerlekten çekişli 1.6 litrelik kendi kendine şarj olan bir hibrit ve önden çekişli 187 HP'lik 2.5 litrelik atmosferik motor içerecek. Yarı hibrit seçenekler ve bir turbo dizel ise Avrupa'daki seçenekler arasında olabilir.

 

Yeni Sportage, selefinden oldukça farklı görünecek. Casus fotoğrafçılar daha önce de aynı prototipi Nurburgring ve çevresinde çekmişlerdi. Bu kez videoda otomobilin pistte iyi iş çıkartıp çıkartmadığını görebilirsiniz.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo