VW ID.4 Pili Yüzünden Kârlı Değil

Ototeknikveri     11 Mayıs 2021 04:56

Volkswagen, tamamen elektrikli ID.4'ün henüz kârlı olmadığını kabul etti, ancak ilk kullanım ömrü boyunca elektrikli modelden para kazanmaya başlayabileceğinden emin.

VW ID.4 Pili Yüzünden Kârlı Değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW binek otomobiller geliştirme başkanı Thomas Ulbrich'e göre, ID.4'ün mevcut fiyatı, otomobil üreticisinin henüz bundan para kazanmadığı anlamına geliyor. Ulbrich, SUV'nin henüz kârlı olmamasının nedenlerinden birinin, şirketin Almanya'nın Zwickau kentindeki montaj fabrikasında kapasiteyi artırma çalışmaları olduğuna inanıyor.

 

Yönetici, “Bu sadece arabanın geliştirilmesi meselesi değil, aynı zamanda fabrikadaki yenilenmenin bir kısmı. Her şey yeni, verimliliğiniz zirveye ulaşmadı ve bu böyle devam ediyor. Bundan sonra adım adım daha iyi bir hale gelecek." dedi.

 

VW, elektrikli araçların yaygınlaşmasının satın alma maliyetlerini düşüreceğine ve daha uygun fiyatlı hale getireceğine inanıyor. Ancak danışmanlık firması CarLab'ın başkanı Eric Noble'e göre bu o kadar kolay olmayabilir çünkü elektrikli araçlara olan talep arttıkça elektrikli otomobil pillerinde kullanılan malzemelerin tedariği kısıtlanacak.

Noble, "VW kesinlikle en iyi niyetlere sahip, ancak her şey beklendiği gibi gitmeyebilir. Deneyimle keşfedecekleri şey, boyutlandırma ve hücrelerin etrafındaki soğutma maliyetlerini düşürdükçe, pilin hammadde maliyetinin yüzdesinin artması olacak. Bu hammaddeler toprak mineralleri ve bunların fiyatı taleple birlikte yükselir. Tıpkı demir cevheri, altın, elmas ve ham petrol ile olduğu gibi. Talep arttığında fiyatlar da yükseliyor. Bu, araç üreticileri için artan satış hacmiyle maliyetlerini düşürmek için zor bir engel. Bunlar montaj maliyeti değildir; mineral maliyetleri ve maden fiyatları bu şekilde işlemiyor." diye konuştu.

 

Ulbrich'e göre Volkswagen, pil verimliliğini artırmaya ve hammadde, ayırıcı ve termal yönetim sistemlerinin maliyetlerini azaltmaya odaklanıyor. Şirket ayrıca teknoloji hazır olduğunda katı hal pilleri kullanmayı planlıyor, ancak bu gerçekleşene kadar Noble, "VW hissedarlarının veya Alman vergi mükelleflerinin her tam elektrikli VW otomobili büyük ölçüde sübvanse etmeye hazır olması gerektiğini" savunuyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo