Subaru, Toyota İle Birlikte Geliştirdiği Yeni Elektrikli SUV 2022 Solterra'yı Tanıttı

Ototeknikveri     11 Mayıs 2021 07:40

Subaru nihayet elektrikli otomobil akımına daha önce Evoltis olarak anılan ilk sıfır emisyonlu aracı Solterra kompakt SUV ile girecek.

Subaru, Toyota İle Birlikte Geliştirdiği Yeni Elektrikli SUV 2022 Solterra'yı Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Şangay'da gösterilen Toyota bZ4X Concept ile yakından ilişkili olan bu konsept, Subaru ve Toyota tarafından ortaklaşa geliştiriliyor ve 2022'nin ortalarında Avrupa, Çin, Japonya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülecek.

 

Solterra, e-Subaru Global Platform (e-TNGA) olarak adlandırılan tamamen yeni bir elektrikli otomobillere özel mimari ile desteklenecek ve Subaru’nun 4x4 uzmanlığından ve Toyota’nın elektrifikasyon teknolojisinden yararlanacak. Şirket, "bir aracın önü, merkezi ve arkası gibi birden fazla modülü ve bileşeni birleştirme" yeteneği sayesinde, platformun "çeşitli elektrikli araçları" destekleyeceğini söyledi.

 

Subaru şimdilik teknik ayrıntıları gizli tuttuğundan, güç aktarım mekanizması hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bununla birlikte, üst versiyonlar çift motorlu kurulumlar ve dört tekerlekten çekiş ile gelebilir, daha küçük versiyonlar ise muhtemelen tek motor ve iki tekerlekten çekişe sahip olacak.

 

Soltera’nın adı Latince ‘Sol’ (Güneş) ve ‘Terra’ (Toprak) sözcüklerinin birleşiminden geliyor. Otomobil üreticisi, kendi ifadesiyle "doğa anayı takdir etmek ve onunla birlikte yaşama biçimini müşterilerimizle birlikte daha da ilerletmek ve geleneksel Subaru SUV’nin her yere gitme yeteneklerini tamamen elektrikli bir araçta sunma taahhüdünü temsil etmek için" bu adı elektrikli otomobile verdi. Diğer bir deyişle, tamamen elektrikli olmasına rağmen, Solterra da iyi bir arazi aracı olacak.

Subaru tarafından yayınlanan iki tanıtım resmi, yeni pilli elektrikli aracın kompakt boyutlarını ortaya koyuyor. İnce LED farlar, ön tamponda geniş yan kıvrımlar, kaslı görünümlü bir kaput ve arkaya doğru hafifçe kavisli bir tavan çizgisi olacak. Aynı zamanda cömert bir biniş yüksekliği ve alt gövde koruması gibi özellikler var. Solterra'nın Ocak 2020'de gösterilen kil modelinden çok daha geleneksel göründüğünü belirtmek gerekir.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo