BMW, i4'ün M Performance Versiyonunu Sunacak

Ototeknikveri     11 Mayıs 2021 09:37

Yeni iX SUV'den sonra BMW, elektrikli serisini i4 elektrikli spor sedan ile genişletecek.

BMW, i4'ün M Performance Versiyonunu Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mart ayında i4 piyasaya sürüldüğünde, BMW modelin bir M versiyonu da alacağını belirtmişti. Ne yazık ki bu konuda pek detay vermediler.

 

Otomobil üreticisi şimdiyse M versiyonunun sesinin nasıl olacağını ortaya çıkardı. Bu biraz ilginç çünkü tamamen elektrikli ilk M modeli ve M Bölümü tarafından geliştirilen bir elektrikli otomobilin sesinin nasıl olacağı sorusu her zaman vardı. Şirket onu sessiz mi tutacak yoksa M5'in kükreyen egzozunu yeniden yaratmaya mı çalışacak?

 

Cevap: elektrikli M modelleri Akademi Ödüllü besteci Hans Zimmer'in yardımıyla yaratılan benzersiz bir sese sahip olacak. Ses, videonun sonuna doğru dinletiliyor ve daha yüksek güç ve hızlanma seviyelerinde ses de artarak ilginçleşiyor. Aynı zamanda vites değişiminde de farklı bir ses olacak gibi görünüyor.

Gürültü büyük olasılıkla sadeliği sevenleri memnun etmeyecek olsa da, BMW "elektrikli sürüşün sessizliğinin eşi görülmemiş bir konfor seviyesi sunarken sürüş deneyiminin bir dereceye kadar duyguyu kaybetmesine neden olduğunu" belirtti. Sonuç olarak, "ekstra enerji yüklü" elektrikli M modelleri için benzersiz bir ses yarattılar.

 

BMW, sesin seçilen sürüş moduna göre değişeceğini açıkladı ve "hızlanma, sesin gelişiminde zengin bir yoğunlaşmaya yol açarak otomobilin performans karakterini otantik bir şekilde yansıtıyor" dedi.

 

Zimmer, "Her BMW'nin, çıkardığı sese yansıyan kendi karakteri vardır. Bu nedenle, elektrikle çalışan BMW M modelleri için, duygusal sürüş deneyimlerini özellikle canlı bir şekilde vurgulayan ve performanslarının daha da yoğun bir şekilde hissedilmesini sağlayan bir sürüş sesi geliştirdik." diye konuştu.

 

BMW, otomobilin kendisi hakkında pek bir şey söylemedi, ancak muhtemelen yaklaşık dört saniyede sıfırdan 100 km/saat'e hızlanabilen 523 hp (390 kW / 530 PS) versiyonu olacak.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo