Mercedes-Benz EQS Lüks Elektrikli Sedan Almanya'da Üretime Girdi

Ototeknikveri     13 Mayıs 2021 01:46

Mercedes-Benz, Almanya'daki Sindelfingen fabrikasında EQS'yi monte etmeye başladı. Şirketin amiral gemisi elektrikli sedanı, Mercedes-Benz S-Serisi ve Mercedes-Maybach S-Serisi'nin standart ve uzun aks açıklığına sahip versiyonlarının yanında Factory 56'da hayat buluyor.

Mercedes-Benz EQS Lüks Elektrikli Sedan Almanya'da Üretime Girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1500'den fazla çalışana ev sahipliği yapan tesis, farklı modelleri ve aktarma organlarını bir araya getirebildiği için yüksek düzeyde dijitalleşme sayesinde oldukça esnek. Güç aktarma organları ve ilgili gövdeleri aynı hat üzerinde bir araya getirilerek verimliliği en üst düzeye çıkarabiliyor. Örneğin, EQS'nin gövdesi "Fullflex Marriage" olarak bilinen bölgedeki tahrik sistemine bağlı.

 

Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schafer, “Tamamen elektrikli yeni lüks sedanımız EQS, WLTP'ye göre 770 km menziliyle yeni standartlar belirliyor. EQS aynı zamanda tüm değer zinciri boyunca sürdürülebilirliği temsil ediyor; geliştirmeden satın almaya, üretime ve şarj sürecinden geri dönüşüme kadar. EQS, Mercedes-Benz'in yoğun bir şekilde CO2 nötr yeni bir araç filosu üzerinde çalıştığı Ambition 2039'a giden yolda bir kilometre taşıdır." dedi.

Gelecekten gelen gerçek bir S-Serisi olan EQS, yeni bir elektrikli otomobile özel platform etrafında inşa edilmiş ve neredeyse uzun aks açıklığı S-Serisi kadar büyük. Yeni otomobil arkadan çekişli 450 modelinde 329 HP tek motorlu ve 4x4 580'de 516 HP'lik çift motorlu kurulumla piyasaya sürülecek. İlki 6.2 saniyede, ikincisi ise 4.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Eğer bu yeterli olmazsa, Mercedes, muhtemelen AMG logolu bir 715 HP modelin takip edeceğini duyurdu.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo