Alfa Romeo, Giulia GTA ve GTAm Süper Sedanlarını Avrupa'da Piyasaya Sürüyor

Ototeknikveri     14 Mayıs 2021 10:10

Alfa Romeo nihayet Giulia GTA ve Giulia GTAm modellerini piyasaya sürüyor ve bize yeni süper sedanları gerçek dünyada görmemiz için ilk şansı veriyor.

Alfa Romeo, Giulia GTA ve GTAm Süper Sedanlarını Avrupa'da Piyasaya Sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sınırlı üretim Alfa Romeo, Sauber Engineering ile işbirliği içinde tasarlanan bir dizi yükseltme sayesinde daha hafif, daha güçlü ve temelini aldığı Giulia Quadrifoglio'nun kıvrımlı malzemelerinde daha fazla hız kapasitesine sahipken, şirketin F1 sürücüleri modelin geliştirilmesine de katkıda bulundu.



Üretim GTA ve GTAm modelleri için ayrı ayrı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin her birinde 500 adet ile sınırlanacak. ABD pazarına Giulia GTA ve GTAm modellerini tanıtmak için şimdiye kadar resmi bir plan bulunmamakla birlikte önceki haberler, şirketin fikrini değiştirme şansının olduğunu öne sürüyordu.



Yeni Alfa Romeo Giulia GTA, karbon fiber ve kompozit malzemeler de dahil olmak üzere otomobilin her yerinde daha fazla hafif malzeme kullanımı sayesinde Quadrifoglio'dan 100 kg'a kadar daha hafif.



Çift turbo 2.9 litrelik V6 motor, Akrapovi? tarafından yeni bir merkezi olarak monte edilmiş titanyum egzoz sistemi ve yeni bir ECU ayarı ile donatıldı, bu da onu 532 HP (540 PS) ile biraz daha güçlü hale getiriyor. Mühendisler ayrıca, motorda yeniden tasarlanmış çubuklar ve pistonlar bulunurken, soğutma sistemindeki hava sirkülasyonunu iyileştirdiler. Kısmen yeni bir Kalkış Kontrol sistemi sayesinde sıfırdan 100 km/s hıza çıkış yalnızca 3,6 saniye sürüyor.



Hem yeni Giulia GTA hem de GTAm, Michelin Cup 2 lastiklerle sarılmış yeni 20 inç merkez kilitli alaşım jantlarla donatılmış olarak geliyor ve Quadrifoglio'dan daha geniş izlere sahip. GTAm ayarlanabilir arka kanat ve 40 mm'ye kadar uzatılabilen aktif ön rüzgarlık ile çok daha agresif. Bu model aynı zamanda arka koltukları tamamen terk ediyor; bunun yerine yarım kafes, kaskları tutmak için tasarlanmış bir kısım ve Sabelt tarafından tedarik edilen altı noktalı emniyet kemerlerinin yanı sıra polikarbonattan yapılmış yan ve arka camlar bulunuyor.



Hem Giulia GTA hem de GTAm modellerinde gösterge paneli, kapı panelleri, yan sütunlar ve yarış tipi koltuklardaki orta süslemeyi içeren eksiksiz bir Alcantara döşeme bulunuyor.



Yeni Alfa Romeo GTA'nın fiyatları İtalya'da 175.000 Euro'dan başlıyor ve Giulia GTAm 180.000 Euro fiyatla satılıyor. Her arabaya özel bir görünümde bir Bell kask, bir araba kılıfı ve Alfa Romeo'nun özel hizmetleri eşlik edecek, GTAm'ı seçenler de tam bir Alpinestars yarış kıyafeti alacak.

Son Güncelleme : 14 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo