Çip Kıtlığının Otomobil Üretimini Bu Yıl Tek Başına 3,9 Milyon Adet Azaltması Bekleniyor

Ototeknikveri     16 Mayıs 2021 03:14

Yarı iletken çip kıtlığı, bir dizi otomobil üreticisinin üretimi kısmasına veya fabrikaların geçici olarak atıl kalmasına neden oldu ve gecikmeler artmaya başladı.

Çip Kıtlığının Otomobil Üretimini Bu Yıl Tek Başına 3,9 Milyon Adet Azaltması Bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AlixPartners'ın son tahminine göre, çip krizi bu yıl 3,9 milyon daha az araç üretilmesine neden olacak. Bu çok büyük bir rakam ve firma bunun otomobil üreticilerine yaklaşık 110 $ (78 £ / 90 €) milyar gelire mal olacağını söyledi. Bu, Ocak ayındaki 61 milyar $ 'lık (43 £ / 50 €) önceki tahminlerin neredeyse iki katı.



AlixPartners’dan Dan Hearsch, tipik bir aracın 1400 adete kadar çip kullandığını ve bu sayının gelecekte "sektörün elektrikli araçlara, her zamankinden daha fazla bağlantılı araçlara ve nihayetinde otonom araçlara doğru ilerleyişine devam etmesiyle" artacağını belirtti.



Ne yazık ki, işlerin iyileşmeden önce daha da kötüleşmesi bekleniyor. Şirket CNBC'ye özellikle otomotiv üretimi üzerindeki en büyük etkinin ikinci çeyrekte gerçekleşeceğini söyledi. Bununla birlikte, Hearsch, durumun kademeli olarak iyileşeceğini ve üçüncü çeyrekte "herkesin büyük ölçüde tekrar faaliyete geçmesini sağlayacak kadar" çip olabileceğini tahmin ediyor. Ancak gelecek yıla kadar işler normale dönmeyebilir.



Reuters, Amerika'daki çip üretimini önemli ölçüde artırmak için birkaç ABD Senatörünün 52 milyar dolarlık (36 £ / 42 €) bir teklifi açıklamaya hazırlandığını bildirdi, yani en azından ABD için çözüm yolda olabilir. Durum bir gecede düzelmeyecek olsa da, ABD dünyadaki yarı iletken çip arzının yalnızca %12'sini sağlıyor ve bu, ülkenin 1990'da sahip olduğu % 37'lik paydan büyük bir düşüş.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo