Fisker ve Foxconn ABD'de PEAR Projesini Birlikte Yapacak

Ototeknikveri     16 Mayıs 2021 04:42

Fisker'in PEAR (Kişisel Elektrikli Otomotiv Devrimi) projesi, şirket Foxconn ile çerçeve anlaşmaları imzaladıkça gerçeğe yaklaşıyor.

Fisker ve Foxconn ABD'de PEAR Projesini Birlikte Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Anlaşmalar iki şirketin gizemli elektrikli araca ortaklaşa yatırım yapmasını gerektiriyor.



Bu noktada model hakkında çok az şey biliniyor, ancak FP28 olarak bilinen yeni bir hafif platformu temel alacak. Otomobilin fiyatının 30.000 $'dan düşük olması planlanıyor ve Fisker, aracın kısa bir kaputu, belirgin çamurlukları ve hafif eğimli bir tavanı olan bir crossover olacağını gösteren yeni teaserlar yayınladı.



PEAR Projesi'nin 2023'ün dördüncü çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor, ancak henüz bir üretim sahası seçilmedi. Bununla birlikte, otomobil üreticisi Amerika Birleşik Devletleri'nde birkaç yerin değerlendirildiğini ve "diğer küresel üretim tesislerinin gelecekteki üretim için araştırılmakta olduğunu" söyledi.



Her şey plana göre giderse, elektrikli araç Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Hindistan dahil olmak üzere büyük pazarlarda satılacak. Şirket ayrıca yılda 250.000'den fazla otomobil üretmeyi planlıyor.



Fisker, hala yapılması gereken çok iş olsa da, Project PEAR’ın dış tasarımının tamamlanması da dahil olmak üzere birçok kilometre taşının şimdiden gerçekleştirildiğini söyledi. Kaynak bulma çalışmaları da devam ediyor ve şirket, çip setlerini ve yarı iletkenleri güvence altına almak için büyük ölçüde Foxconn'a güvenecek.



PEAR Projesi hakkında konuşmanın yanı sıra, Fisker, üretim modeli Ocean'ın Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağını ve 2022'nin dördüncü çeyreğinde üretime girmesi planlandığını yineledi.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo