BYD, E3 Elektrikli Sedan'a Debriyaj Pedalı ve Manuel Şanzıman Ekledi

Ototeknikveri     16 Mayıs 2021 06:59

Geleneksel şanzımanlara gerçekten ihtiyaç duymamaları, elektrik motorlarının yaygın olarak bilinen bir avantajı, ancak BYD, e3'ün yeni bir sürümü ile bunu değiştiriyor.

BYD, E3 Elektrikli Sedan'a Debriyaj Pedalı ve Manuel Şanzıman Ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sürücü kursları için geliştirilen model, üç pedal ve gerekli her şeyi içeren manuel bir şanzıman kurulumuna sahip. Aslında, yolcunun ayak boşluğunda bulunan dördüncü bir pedal da var. Bu bir fren, çünkü bu bir sürücü kursu arabası, ancak asıl mesele şu ki, bu e3 bir H formlu vites şablonuna sahip.



BYD'nin bu kurulumu nasıl uyguladığı tam olarak belli değil çünkü arabayı normal tüketicilere satmıyor. Car News China, modelin ekonomi, eğitim, gaz kilidi ve spor olarak adlandırılan bir dizi sürüş modu ile birlikte geldiğini ve bunların hepsinin görünüşe göre farklı öğretim amaçlarına yönelik senaryoları simüle etmek için tasarlandığını bildirdi.



E3, Çin'in test döngüsüne göre 350 km gidebilen 38 kWh pil ile birlikte geliyor. Manuel model 131.800 Yuan'dan (20.500 USD) başlarken, otomatik modelin fiyatı 141.800 Yuan (22.055 USD).



Bu şanzımanda neler olduğunu tam olarak bilmesek de, BYD'nin endüstriyel araçlara ilgisi bir ipucu olabilir. Manuel şanzımanlı bir elektrikli otomobil olağandışı olsa da, benzeri görülmemiş bir durum değil. Aslında, dört silindirli yanmalı motoru, bir forkliftten alınan elektrik motoruyla değiştirilen ancak VW’nin dört vitesli manuel şanzımanını kullanmaya devam eden bir Volkswagen Microbus örneği var.



DC motorlar, daha yaygın olan AC motorların aksine, aslında biraz yanmalı motor benzeri bir tork eğrisine sahip, bu nedenle böyle bir şanzımandan kazanılacak avantajlar var.



Örnekteki elektrikli Microbus'ta, debriyaj sadece vites değiştirmek için gerekli, tekleme riski olmadığından bir ışıkta durmak veya benzeri durumlarda gerek yok. BYD'nin şanzımanı bu şekilde kullanıp kullanmadığı belli değil, ancak şirket kesinlikle forklift ve diğer endüstriyel araçlar yapıyor.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo