Cupra Born'dan Yeni Detaylar Geldi

Ototeknikveri     18 Mayıs 2021 04:07

Cupra, yakında çıkacak olan Born elektrikli modeli ile ilgili açıklayıcı bir tanıtım videosu yayınladı.

Cupra Born'dan Yeni Detaylar Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

El-Born konsepti ile önizlenen üretim modeli 25 Mayıs'ta tanıtılacak ve konseptle neredeyse aynı görünecek.



Şirket fazla ayrıntıya girmedi, ancak otomobilin Cupra tarzına adapte edilmiş bir Volkswagen ID.3. olduğunu söyleyebiliriz. Hatchback, köşeli farlarla daha şık bir tasarıma ve büyük ölçüde kapatılmış daha agresif bir hava girişine sahip.



Yan kısımlar, Volkswagen'den neredeyse aynen alındığı için daha az dramatik. Gördüğünüz gibi, tanıdık camlı kısımlar ve benzer bir üstyapı var. Bununla birlikte Born, daha sportif yan etekler ve karartılmış bir arka sütun ile "yüzer" görünümlü bir tavan sunuyor.



Daha da önemlisi, Cupra, hatchback'in köşeli bir bagaj kapağı ve tam genişlikte bir ışık çubuğuna sahip arka kısmının da ilk görüntüsünü yayınladı.



Cupra’nın tasarım başkanı Jorge Diez, "Otomobilin genişliğini yatay bir ışık imzasıyla vurguladık ve bunu otomobilin verimliliğini ve aerodinamiğini artıran çok belirgin bir difüzörle birleştirdik. Elektrifikasyonun verimlilikle el ele gitmesi gerektiğini biliyoruz ve bu bakımdan ekip ikisini mükemmel bir şekilde birleştirdi." dedi.



Dış tasarımı göstermenin yanı sıra, Cupra birkaç iç mekan görüntüsü de yayınladı. Biri dokulu kaplama ve bronz vurgular sergilerken, diğeri döşemeli ve hatta daha fazla bronz kaplı ince bir orta konsolu ortaya çıkarıyor.



Cupra teknik özellikleri gizli tutuyor, ancak model MEB platformunu temel alacak ve El-Born konsepti, 77 kWh pil paketi ve arkaya monte elektrik motoru ile donatılmıştı. Motor ID.3'teki gibi muhtemelen 201 hp (150 kW / 204 PS) güç çıkışı üretiyor.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo