Smart Elektrikli SUV Konseptini "Havalı" Ve "Seksi" Tasarımıyla Tanıttı

Ototeknikveri     19 Mayıs 2021 06:29

Smart kendini yeniden keşfediyor ve bunu yapmak için mevcut serisinden mümkün olduğunca uzakta bir şey başlatacak: bir SUV.

Smart Elektrikli SUV Konseptini "Havalı" Ve "Seksi" Tasarımıyla Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket bugün elektrikli crossover'ın ilk tanıtımını yaptı. Yeni resimler, akıcı çizgiler, yumuşak eğriler ve yüzer tavan ile daha ciddi bir tavrı ortaya koyuyor. AutoExpress'e konuşan yeni tasarıma liderlik eden Gorden Wagener, bu modelin ForTwo ile çok az ortak noktasının olacağını söyledi.

Wagener, "Markayı yeniden keşfetme fırsatını yakaladık. Yeni tasarımın sevimli ve eğlenceli değil, havalı, seksi ve yetişkin olmasını amaçladık." dedi.

 

Şimdiye kadar markayı tanımlayan minik şehir arabalarından çok daha büyük olsa da Smart SUV'nin yine de piyasadaki benzerlerine kıyasla küçük olması bekleniyor. MINI Countryman ile rekabet etmek için araç beş kişi için yeterince büyük olacak, ancak hiçbir şekilde bir Hummer rakibi olmayacak.

Yaklaşan Hummer gibi, yine de bu model elektrikli olacak. Daimler'in crossover'ın temelleri için ortağı Geely'ye bakacağı bildiriliyor. Bu, Smart'ın platformunu Volvo'nun yakında çıkacak olan küçük elektrikli SUV'si XC20 ile paylaşacağı anlamına geliyor.

 

Çoğu elektrikli platform gibi, SEA esnek ve bir, iki veya üç elektrik motorunu destekleyebiliyor. En yüksek konfigürasyonunda, platform şarj başına yaklaşık 700 km menzil sunabiliyor (Çin'in NEDC test döngüsünde), ancak bu yeni crossover, boyutu göz önüne alındığında daha az rakamlar sunabilir.

Platform 800 voltu destekliyor, bu da Smart crossover'ın hızlı şarjı desteklediği anlamına gelebilir. Her şeye rağmen Smart, markanın "erişilebilir" kalacağını vaat ediyor. Bu, fiyatların EQS gibi bir modeldeki kadar yüksek olmayacağını gösterir.

SUV'nin konsept versiyonunun bu sonbaharda görücüye çıkması bekleniyor. Üretim versiyonu ise 2023'te satışa çıkabilir.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo