2022 Mercedes-AMG SL Tamamen Yeni Kompozit Alüminyum Kaportasını Tanıttı

Ototeknikveri     19 Mayıs 2021 08:34

Mercedes-AMG, kompozit alüminyum gövdeyi çevreleyen detayları ortaya çıkararak yeni nesil SL'ye resmi bir bakış sundu.

2022 Mercedes-AMG SL Tamamen Yeni Kompozit Alüminyum Kaportasını Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alüminyum uzay çerçevesini kendi kendini destekleyen bir yapıyla birleştiren tamamen yeni roadster'ın yapısı, selefi ve mevcut AMG GT Roadster ile ilgisiz ve sıfırdan geliştirildi.

 

Ön geliştirme aşaması sadece üç ayda tamamlanırken, altı kişilik ilk ekibin modeli tamamlaması üç yıldan daha kısa sürdü. Yine de, 2022 SL'de 2 + 2 oturma düzeni bulunduğundan bu zorlu bir görevdi ve bu, belirli tahrik sistemlerini barındırmayı daha zor hale getirerek, mühendislerin yanal ve boylamsal dinamikleri iyileştirmesini ve konfor ve güvenlik açısından yüksek beklentileri karşılamasını daha zor hale getirdi.

 

Otomobil üreticisi, mevcut SL ile karşılaştırıldığında, kaportanın burulma sertliğinin yüzde 18 arttığını iddia ediyor. Enine ve boyuna sağlamlık, AMG GT Roadster'a göre sırasıyla yüzde 50 ve 40 artırıldı. Toplamda, kapılar, kaput, bagaj kapağı ve eklenti montaj parçaları olmadan yapı, yaklaşık 270 kg ağırlığında.

 

Muhtemelen 2021'in sonundan önce veya gelecek yılın başlarında satışa çıktığında, yeni SL, çok düşük bir ağırlık merkezine sahip olacak. Avrupa'da araç dört, altı ve sekiz silindirli güç üniteleriyle sunulabilir, Kuzey Amerika'da ise yalnızca altı ve sekiz silindirli motorlar olacak. SL 63'ün çift turbo V8 ile güçlendirileceği bildirilirken, en üst seviye SL 73e'nin yaklaşık 800 HP'lik hibritleştirilmiş bir güç aktarma organı içerdiğine inanılıyor.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo