VW'nin Yeni ID.X Yüksek Performans Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     20 Mayıs 2021 07:39

Volkswagen markasının CEO'su Ralf Brandstätter, LinkedIn'de yeni bir sürpriz elektrikli konsept tanıttı: ID.X.

VW'nin Yeni ID.X Yüksek Performans Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID.3'e dayanan konseptte, Volkswagen’in şirket içi deneysel geliştirme departmanı 62 kWh pili çok daha büyük bir 82 kWh pil ile değiştirdi ve ID.4 GTX’in bazı performans parçalarını değiştirdi. Değişiklikler sayesinde, araba Golf R'den farklı olarak dört tekerleğe de 245 kW (328 hp) güç gönderiyor.

 

Brandstätter’in gönderisine göre ekip ayrıca şasiyi, bilgi-eğlence sistemini geliştirdi ve görebileceğiniz gibi otomobilin görünümünü farklılaştırdı. Ayrıca ID.X'i 200 kg hafifletmeyi başardılar.

 

Bu değişikliklerle birlikte otomobil 5,3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Bu, Golf R’den yaklaşık yarım saniye daha yavaş ancak GTI Clubsport 45’in 5,6 saniyelik süresinden daha hızlı.

Ne yazık ki Brandstätter, ID.X'in üretime alınmayacağını belirtti. Fikir ise, takımın ID.4 GTX üzerinde çalışmaktan keyif almasından çıktı.

 

Brandstätter "ID.4 GTX'i yeni tanıttık. İlk elektrikli performans modelimiz çok iyi karşılandı. Mühendislerimiz de bununla birlikte yüksek performanslı elektrikli otomobiller geliştirmenin eğlencesini keşfettiler. Ve biz de bunu yapmalarına izin verdik." dedi.

Volkswagen kısa süre önce, markanın planladığı GTX performans elektrikli araçlar serisinin ilk üyesi olan ID.4 GTX'i tanıttı. Araç 295 hp güç çıkışı, 77 kWh pil, 480 km menzil ile geliyor ve 6,2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza hıza ulaşabiliyor. Almanya'da fiyatı 50.415 € (60.623 $).

Son Güncelleme : 20 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo