Audi, Çip Kıtlığı Nedeniyle 10.000 İşçiyi Yarı Zamanlı Çalıştıracak

Ototeknikveri     23 Mayıs 2021 06:39

Audi'nin çip kıtlığı nedeniyle 10.000 işçiyi yarı zamanlı çalıştırma kararı, Ingolstadt ve Neckarsulm'daki üretimi etkileyecek.

Audi, Çip Kıtlığı Nedeniyle 10.000 İşçiyi Yarı Zamanlı Çalıştıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman Handelsblatt'ın bildirdiğine göre Audi, küresel yarı iletken kıtlığı nedeniyle üretimi kesmek zorunda kaldı ve sonuç olarak 10.000 işçiyi yarı zamanlı çalışmaya koydu.

 

Haberde, kararın şirketin Ingolstadt ve Neckarsulm'daki ana üretim tesislerindeki işçileri etkilediği belirtildi. Ingolstadt'daki değişiklik A3, A4 ve A5 sedan üreten iki hattı etkiliyor ve Mayıs ayı sonunda yürürlüğe girecek.

 

Bir sözcü gazeteye verdiği demeçte, Neckarsulm'daki çeşitli modellerin montaj hatlarının önümüzdeki hafta durdurulacağını ve otomobil üreticisinin Haziran ayı ile ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.

 

Devam eden yarı iletken kıtlığı nedeniyle, firma geçtiğimiz aylarda da vardiyaları iptal etmek ve yarı zamanlı çalışma programlarına başvurmak zorunda kaldı.

 

Audi, salgın sırasında fabrikalar boştayken birçok iptal edilen siparişin ardından otomobil üreticilerini sert bir şekilde etkileyen küresel çip darboğazları karşısında üretim hedeflerini karşılamaya çalışan tek otomobil üreticisi değil.

 

Mikroçip kıtlığı, Jaguar Land Rover'dan Volkswagen Group'a kadar pek çok otomobil üreticisi için sorunlara neden oldu ve Volkswagen de küresel yarı iletken kıtlığı nedeniyle 7 Haziran'dan itibaren Chattanooga tesisinde araç üretimini iki hafta süreyle askıya alacağını söyledi.

 

Çip kıtlığı aynı zamanda otomobil üreticilerini, üretimi devam ettirmek için önceden yüklenmiş navigasyon sistemleri dahil bazı üst düzey özellikleri dışarıda bırakmaya zorluyor.

 

Avrupa'nın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan STMicroelectronics'in CEO'su Jean-Marc Chery, Automotive News Europe'a, eksikliğin muhtemelen 2022'ye kadar süreceğini söyledi.

 

Ayrıca STMicroelectronics'in otomotiv ve endüstriyel sektörler için önümüzdeki beş ila altı yıl içinde Avrupa'da üretim kapasitesini ikiye katlamayı planladığını söyledi.

 

Bu haftanın başlarında, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin diğer malların yanı sıra araçların üretimi için gerekli olan çip ve pil gibi bileşenlerin üretiminde uzmanlık eksikliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

 

Almanya'da inovasyonun geleceği konulu bir zirvede yaptığı konuşmada, Merkel "AB gibi büyük bir blok çip yaratacak durumda değilse, bu konuda rahat değilim. Bir otomobil ülkesi iseniz ve temel bileşeni üretemiyorsanız bu iyi değildir." dedi.

 

Güney Kore'de Samsung Electronics, Hyundai Motor, hükümet ve sektör dernekleri kısa süre önce otomobil çipi eksikliğine yanıt verme çabalarını birleştirme konusunda anlaştılar.

 

Avrupa Sanayi Komiseri Thierry Breton, Bloomberg'e bu ayın başlarında verdiği röportajda, bölgenin çip üretimini 2030'a kadar ikiye katlamak istiyorsa, Avrupa'nın tasarım ve üretime yönelik "çok naif, fazla açık" yaklaşımından çıkması gerektiğini söyledi.

 

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo