Almanya Trafiğe Açık Yollarda Otonom Sürüşe Geçiyor

Ototeknikveri     23 Mayıs 2021 06:57

Alman milletvekilleri, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde otonom sürüşü mümkün kılmak için ilk adım olarak bazı sürücüsüz araçların halka açık yollarda kullanılmasına izin vermeyi kabul etti.

Almanya Trafiğe Açık Yollarda Otonom Sürüşe Geçiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Parlamentonun alt meclisindeki milletvekilleri, bazı koşullarda otonom sürüşü mümkün kılan bir yasayı kabul ettiler.

 

Tasarı, önceden belirlenmiş rotalar boyunca yolcuları ve malları taşıyabilen küçük otobüsler ve lojistik araçlar gibi senaryolardan bahsediyor.

 

Başbakan Angela Merkel'in parlamentodaki bloğunun başkan yardımcısı Ulrich Lange Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bu, normal operasyonda otonom sürüş için dünyanın ilk yasal çerçevesidir." dedi.

 

Almanya, taşımacılık endüstrisini yeniden şekillendirebilecek ancak son derece karmaşık ve maliyetli bir teknoloji olan otonom sürüş alanında gelişmeye hevesli. Şimdiye kadarki en büyük ilerleme ABD'de Waymo ve Cruise ile Çin'de Baidu tarafından gerçekleştirildi.

 

Mevzuat, Seviye 4 otonomiye, yani belirli koşullar altında sürücüsüz gidebilen araçlara, izin veriyor. Tasarıya göre, bir arabanın otonom sürüşe hak kazanması için, bir insanın sorun çıkması durumunda ya içinde oturarak ya da uzaktan erişerek onu kapatabilmesi gerekiyor.

 

Alman hükümeti gelecek yıl konuyla ilgili projeler bekliyor. Parlamentonun üst meclisinin hala yasayı onaylaması gerekiyor.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo