Elektrikli Otomobillerin Maliyeti İlk Üç Ayda Diğerlerine Göre İki Kattan Daha Yüksek

Ototeknikveri     23 Mayıs 2021 09:09

Genellikle yanmalı motor ile çalışan arabalara kıyasla düşük işletme maliyetleriyle bilinen elektrikli araçlar, sahip olunan ilk üç ay boyunca iki katından daha pahalı olabilir.

Elektrikli Otomobillerin Maliyeti İlk Üç Ayda Diğerlerine Göre İki Kattan Daha Yüksek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, araç sahipliğinin ilk 90 günü boyunca araç maliyetlerini belirlemek için milyonlarca araç onarım ve bakım belgesi toplayan We Predict tarafından yayınlanan yeni bir araştırmanın bulgusu. Çalışma, söz konusu dönemde elektrikli araçların hizmet maliyetlerinin ortalama 123 dolar olduğunu, fosil yakıtlarla çalışan arabaların maliyetinin ise ortalama 53 dolar olduğunu buldu.



Yine de yeni bir teknolojinin ucuz olmaması şaşırtıcı olmamalı. Elektrikli araçların parçalarının (ortalama 65 ABD doları), benzinle çalışan arabaların parçalarına (ortalama 28 ABD doları) göre daha pahalı olduğu tahmin edilebilecek bir şey. İşçilik de elektrikli otomobiller için daha pahalıya mal oluyor (yanmalı motorlu araçlar için ortalama 25 dolar, elektrikliler için ortalama 58 dolar).



Öte yandan, bu maliyetler garanti kapsamındaki onarımları ve hizmetler içeriyor, bu nedenle mal sahibi cüzdanlarında bir rahatsızlık hissetmeyebilir. Ayrıca, maliyetin daha fazla olması elektrikli otomobillerin ilk 90 gün içinde servise daha sık gittiği anlamına gelmiyor.



Daha geniş sektör açısından bakıldığında, bu çalışmada araç başına en düşük maliyete sahip lüks olmayan marka Honda oldu. Honda otomobillerinin ilk 90 günde ortalama 21 dolar değerinde onarım masrafı olduğu tespit edildi. En kötüsü ise, onarımları ortalama 132 $ olan GMC idi.



Bu arada Porsche, araç başına ortalama 167 dolara çıkan maliyetlerle premium markaların en altındaydı.



Honda'nın marka sıralamasındaki güçlü performansına rağmen, Toyota Motor Corporation'ın araçları dört segmentte en ucuz araçlar oldu: orta boy premium SUV Lexus GX, kompakt premium sportif otomobil Lexus LC, kompakt premium SUV Lexus UX ve büyük SUV Toyota Sequoia.



Honda, her biri segment lideri üç araçla Nissan ve Ford ile birlikte ikinci oldu. Honda ayrıca kompakt otomobil segmentine (Honda Civic), kompakt premium segmentine (Acura ILX) ve orta ölçekli otomobil segmentine (Honda Accord) liderlik etti.



Nissan, büyük premium SUV segmentini (Infiniti QX80), orta ölçekli SUV segmentini (Nissan Murano) ve ticari segmenti (Nissan NV200) aldı.



İlk 90 günde sahip olunabilecek en ucuz premium elektrikli araç Audi e-tron olurken, Chevrolet Bolt premium olmayan elektrikli araç segmentinin başını çekti.



Predict'in raporu 306 modelde 801.000'den fazla aracı içeriyordu ve 1,6 milyon servis veya onarım siparişini hesaba kattı. Bakım, plansız onarımlar, garanti ve geri çağırmalar, servis kampanyaları, teşhisler ve yazılım güncellemeleri göz önüne alındı.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo