Audi'nin Şarj Merkezi Geleceğin 'Benzin' İstasyonu Olabilir

Ototeknikveri     23 Mayıs 2021 09:55

Audi, 2025 yılına kadar 20'den fazla elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor ve şirket, şarj altyapısı önemli ölçüde iyileşmedikçe başarılı olamayacaklarını biliyor.

Audi'nin Şarj Merkezi Geleceğin 'Benzin' İstasyonu Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, bunu göz önünde bulundurarak, "birinci sınıf elektromobilite için hızlı şarj konsepti" olarak nitelenen Audi şarj merkezi projesini açıkladı.



Esasen fütüristik bir şarj istasyonu olan merkez, birinci katta elektrikli otomobil şarj cihazlarına ve üst katta bir salona sahip. Burası, birinci sınıf bir havaalanı salonu gibi ve otomobil şarj etmeyi rahatlatıcı ve keyifli bir deneyim haline getirmek için çeşitli olanaklara sahip.



Salon, arabanızda oturmaktan daha konforlu olsa da, perde arkasında pek çok teknoloji de var. Şarj merkezi geliştirme araçlarından gelen lityum iyon pilleri yeniden kullanıyor ve istasyonun önemli miktarda enerji depolamasına izin veriyor. Bu, yüksek gerilim hatlarına ve pahalı transformatörlere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.



Söz konusu ağ, 2,45 Mwh enerji depolamaya ve maksimum 300 kW kapasiteye sahip altı şarj istasyonuna sahip olacak şekilde tasarlandı. Sadece standart bir 400 volt bağlantı gerektiğinden Audi, şarj ağının kapsamlı planlama ve hazırlık yapılmadan çeşitli yerlere kurulabileceğini söylüyor.



Şarj merkezi "konteyner küplerinden" oluşuyor ve "maksimum esneklik ve ölçeklenebilirlik" sağlıyor. Ayrıca, ağların yerel ağ yeteneklerinden büyük ölçüde bağımsız olarak çeşitli konumlara "taşınmasını, kurulmasını ve uyarlanmasını" sağlıyor.



Audi Almanya'da bir pilot proje yürütmeyi planladığından, bu sadece teorik de değil. Otomobil üreticisi şu anda olası ortaklarla konuşuyor ve ilk şarj merkezlerini kurmak için bir yer arıyor.



Her şey plana göre giderse, merkez bu yıl içinde açılacak. Şirket, günlük operasyonları izleyecek ve ek merkezlerin kurulup kurulmayacağını belirlemek için müşteri geri bildirimlerini toplayacak. Dahası, otomobil üreticisi Audi olmayan araçların sahiplerinin şarj cihazlarını ve salonun bazı kısımlarını en azından pilot aşaması için kullanmasına izin vermeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo