Elektrikli Cupra Born: Latin Havası Taşıyan Bir VW ID.3

Ototeknikveri     25 Mayıs 2021 03:06

Seat'ın bağımsız sportif markası Cupra, ilk elektrikli otomobilinin tüm ayrıntılarını ortaya koydu. Born adı verilen elektrikli hatchback, VW ID.3 hatch ve ID.4 ve Audi Q4 e-tron SUV'ların da temelinde bulunan aynı Volkswagen Group MEB platformu üzerine inşa edildi.

Elektrikli Cupra Born: Latin Havası Taşıyan Bir VW ID.3
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında, bu model yeniden gözden geçirilmiş bir ID.3 diyebiliriz. Ancak Born, görsel ihtişama odaklanıyor ve VW kuzeninden daha fazla güç sağlıyor.

Tutumlu, Uygun Fiyatlı Bir Elektrikli Araç

ID.3 tabanlı ID.X konsepti, birkaç mütevazı yükseltmeyle daha fazlasını sunmanın mümkün olduğunu göstermişti. Paketinden yeni çıkan Born da çok daha dinamik görünüyor.

 

Yeni model 2020'nin El-Born konseptiyle neredeyse aynı. Temel gövde yapısı ID.3 ile paylaşılıyor ve yanılmıyorsak kapılar bile aynı, ancak bazı akıllıca görsel hileler modaya uygun bir yüzer C sütunu izlenimi ile ortak DNA'yı gizlemeye yardımcı oluyor.

Daha önemli değişiklikler ise ön ve arka uçlarda gerçekleşiyor. Daha sportif, eğimli bir kaput, daha köşeli farlar ve daha büyük (sahte) alt ızgara, Born'a ID.3'ten çok farklı bir yüz kazandırıyor. Arka kısım, elektrikli aracın Cupra'ya özgü üçgen arka lambalarını birbirine bağlayan yatay ışık çubuğu ve arka tamponun altına iliştirilmiş süper otomobil tarzı bir difüzör ile dikkat çekiyor.

 

İç Mekan ID.3'ten Daha Fazlasını Sunuyor mu?

Born'un dışı gibi, içi de VW'deki kardeş modeliyle büyük ölçüde benzerlik içeriyor, ancak bir kopya gibi görünmesini önlemek için birçok ayrıntı değişikliği var. Dijital gösterge bölmesi kendi grafiklerine sahip, standart 12 inç bilgi-eğlence sistemi daha geleneksel bir dikdörtgen şekilde ve gösterge paneli ile kapı panelleri yeniden şekillendirilmiş.

Ayrıca, yükseltilmiş bir orta konsol ve tüm kabine tanımlanmış bir performans havası vermek için koyu renkler ve kontrastlı bakır görünümlü süslemelerin kullanımı fark ediliyor, teknoloji hayranları ise daha yüksek donanım seviyelerinde bulunan artırılmış gerçeklik baş üstü ekranını takdir edecek.

Yüksek arkalıklı koltukların oldukça havalı göründüğünü mü düşünüyorsunuz? Öyleler ve sadece sizi kıvrımlı bir İspanyol dağ yolunda dik tutabilmeleri gerektiği için değil. Aslında denizlerden çıkarılan plastikten yapılmış bir kumaşla döşenmişler.

 

Güç Seçenekleri Neler?

ID.3 gibi, Born da yalnızca arka aksa güç sağlayan tek motorla yapılandırılabiliyor. Ancak, güç çıkışları söz konusu olduğunda hala çok çeşit var.

Giriş seviyesi Born, 340 km menzil sunan küçük bir 45 kWh pil taşıyor ve 148 hp güç çıkışı, onu 8,9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkarmak için yeterli.

Cupra’nın performans imajıyla biraz daha uyumlu olarak, bir sonraki basamakta 58 kWh pil ve 201 hp güç çıkışı geliyor. Bu, sürüş menzilini 418 km'ye uzatıyor ve 100 km / saat hız için süreyi 7,3 saniyeye düşürüyor. Aynı 58 kWh pil paketine sahip 228 hp e-boost motor seçeneğini tercih ederseniz sürüş menzili aynı kalıyor, ancak 0-100 km / sa hıza çıkış artık 6,6 saniye sürüyor. E-boost, ekstra performans için direksiyon simidinde özel bir düğme ile geliyor.

Son olarak, uzun mesafeleri kat etmeyi planlıyorsanız veya her gece aracınızı şarja takamayacak kadar tembelseniz, 228 hp e-boost motoru daha büyük bir 77 kWh pille eşleştirebilirsiniz. Bu, 540 km menzil sağlıyor ancak pilin ağırlığı nedeniyle sıfırdan 100 km/sa çıkış süresi 7 saniye oluyor.

 

En büyük bataryayı seçmenin bir avantajı da, daha hızlı şarj. Cupra’nın lansman bilgilerine göre sadece 77 kWh modeli 125 kW şarjı kullanıyor, bu da yedi dakikada 100 km sürüş menzili ekleyebiliyor ve pili 35 dakikada yüzde 5-80 oranında doldurabiliyor.

Daha Fazla Performans Gelecek mi?

Born zaten yeterince ateşli bir model ancak Cupra performans modelleriyle ünlü. Dolayısıyla zamanı geldiğinde daha da ateşli bir şeyle karşılaşmamız sürpriz olmaz.

Şimdilik fiyat listesi açıklanmadı ancak gelişmeler için bizi takip edin.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo