Nissan Artık İş Ortağı Renault ile Daha Fazla Elektrikli Bileşenini Paylaşmaya Hazır

Ototeknikveri     26 Mayıs 2021 12:34

Nissan, maliyetleri daha da düşürmek ve Fransız ortağı ile olan ilişkisini istikrara kavuşturmak için önemli elektrikli otomobil bileşenlerini ortağı Renault ile paylaşacak.

Nissan Artık İş Ortağı Renault ile Daha Fazla Elektrikli Bileşenini Paylaşmaya Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki otomobil üreticisi zaten platformlarını ve güç aktarma organlarını paylaşıyor ve buna küçük ortak Mitsubishi'yi de dahil ediyor ancak Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta Reuters'e verdiği demeçte, "Sinerji yapmamız gereken maksimum seviyeye ulaştı. Bu nedenle, ana odak olarak elektrifikasyonu kullanarak sinerjide bir değişikliğe gidiyoruz." dedi.



Nissan, Renault ve Mitsubishi, ölçek ekonomilerine “önemli ölçüde katkıda bulunacak” tek tip bir standardı benimsemek için İttifak ile piller, elektrikli motorlar ve elektronikler gibi elektrikli otomobil bileşenlerini paylaşmaya daha fazla odaklanacak.



Hem Nissan hem de Renault pilleri ayrı ayrı satın aldığından, pil geliştirme İttifak'ın en zayıf yönlerinden biri olarak kabul ediliyor.



Renault CEO'su Luca de Meo, bu ayın başlarında iki otomobil üreticisinin pil teknolojisi gibi alanlarda daha yakın bir ortaklık için görüşmelerde bulunduğunu, Nissan'dan Gupta ise iki otomobil üreticisinin pillerin ortak özellikleri üzerinde anlaştıklarını söyledi.



Gupta ayrıca, bileşenlerin küresel olarak tedarik edilmesi nedeniyle elektrifikasyonun Nissan için bir tedarik sorunu olmayacağını da sözlerine ekledi. Yönetici, firmasının pillerini Çin, Japonya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden satın aldığını söyledi.



Nissan’ın COO'su, her markanın farklılığını korumanın önemini yineledi, ancak Renault ile elektrikli araç bileşenleri üzerindeki işbirliğinin "kaynakların tekrarlanmasını ortadan kaldıracağını" belirtti.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo