Nissan, 15 Kasım'da 2022 Z'yi Siparişe Açabilir

Ototeknikveri     26 Mayıs 2021 08:54

Dünyanın dört bir yanındaki otomobil meraklıları, 2022 Nissan Z'nin açıklanmasını hevesle bekliyorlar, ancak sokaklara çıktığını görmek için biraz daha beklememiz gerekebilir.

Nissan, 15 Kasım'da 2022 Z'yi Siparişe Açabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, yeni Z spor otomobili piyasaya sürmeyi planladığı zaman hakkında gizliliğini korudu ancak bu ayın başlarında piyasaya sürülebileceğine dair bazı spekülasyonlar vardı. Açıkçası, bu gerçekleşmedi ve şimdi, Yeni Nissan Z forumundan bir habere göre, resmi olarak 15 Kasım'da çıkabileceği düşünülüyor.

Bu tarih bilgisi, görünüşe göre bir "Nissan çalışanından" geliyor, ancak kişinin Japon otomobil üreticisinde hangi pozisyonda olduğu ve otomobilin lansman tarihi hakkında nasıl bilgi sahibi oldukları belirsizliğini koruyor. Her durumda, eğer haber doğruysa, bu, neredeyse altı ay daha beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Neyse ki, yeni Z'den ne bekleyeceğimizi zaten biliyoruz. Üretim modelinin sızdırılan fotoğrafları, geçen yıl tanıtılan Z Proto konsepti ile üretim otomobili arasındaki en belirgin dış farkın bagajda belirgin bir dudak spoyleri olduğunu, bunun dışında neredeyse hiç fark bulunmadığını ortaya koydu.

2022 Nissan Z'ye (adı doğrulanmamış) markanın yaklaşık 400 hp güç üreten 3.0 litrelik çift turboşarjlı V6 motoru konulacak. Güç, altı ileri manuel veya Mercedes kaynaklı 9G-Tronic otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere yönlendirilecek.

Önceki haberler, arabanın fiyatının 34.995 dolardan başlayabileceğini belirtiyordu. Eğer durum gerçekten böyleyse, bu yeni Z'yi dört silindirli Toyota Supra 2.0'dan 8.000 $ daha ucuz yapar.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo