Yeni Honda HR-V İç Mekanda Çıtayı Daha da Yükseltiyor

Ototeknikveri     27 Mayıs 2021 04:31

Yeni Honda HR-V'de eşsiz Hava Difüzyon Sistemi, kabinde yenilikçi ve doğal esinti sunuyor. Akıllı boyutlandırma, daha büyük modellere eşdeğer kullanıcı alanı sağlıyor. İşlevsellik ve konfor sunmaya adanmış iç özellikler ve yerleşim düzeni dikkat çekiyor.

Yeni Honda HR-V İç Mekanda Çıtayı Daha da Yükseltiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda mühendisleri ve tasarımcılar, modern tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve hem arzu edilen hem de pratik bir otomobil yaratmak için yeni nesil hibrit HR-V'nin iç mekanını baştan sona özenle tasarladı. Honda'nın en yeni yapısal teknolojilerini ve ışık ve rüzgar kavramlarına odaklanan bir iç tasarım anlayışını akıllıca bir araya getirerek, tamamen yeni model, rekabetçi kompakt B-SUV segmentinde üstün iç konfor ve alan seviyeleri elde ediyor.

 

Yolcular için genel iç ortam üzerinde en büyük etkiye sahip olabilecek özellik, aynı zamanda en incelikli olanı. Eşsiz Hava Difüzyon Sistemi, ön panelin üst köşelerine yerleştirilmiş L şeklindeki havalandırma delikleri ile yeni bir klima konseptini sunuyor ve tüm yolculara doğal bir esintinin iyileştirici etkilerini getiriyor.

 

3 mod arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmak için bir kadran sağlanmış, buradan ileri yönlü hava akışına sahip normal çıkış, yeni ve yumuşak bir hava akışı oluşturan Hava Yayma Sistemi ve hava akımını kapatma seçeneklerine ulaşılabiliyor. Hava Yayma Sistemi seçildiğinde, sistem çok yumuşak bir esinti akışını yolcuların yanaklarını fırçalayarak ihtiyatlı bir şekilde yönlendiriyor. Hava aynı zamanda çatıya doğru hareket ederek, yolcular üzerinde doğrudan etkiye sahip olmayan yumuşak bir hava girdabı yaratıyor. Yazın yan camlardan yayılan ısı, kışın soğuk hava ön ve arka koltuktaki yolcuların çevresinde oluşan hava perdesi ile engelleniyor. Arka koltuktaki yolcular da arka konsol çıkışı aracılığıyla havalandırmadan yararlanacak. Bu özelliklerin kombinasyonu, tüm hava koşullarında tutarlı bir iç sıcaklığın korunmasını sağlıyor.

Alan ve konfor yaratmak

HR-V’nin iç tasarımının temeli, yolcu ve otomobil arasındaki etkileşime odaklanıyor. Bu, yolcular arabaya girdikleri andan başlayıp çıktıkları dakikaya kadar devam ediyor. Yeni HR-V ile etkileşimin her unsuru, ilk olarak optimum bir kullanıcı deneyimi etrafında tasarlandı.

 

Kokpit yapısındaki her iç tasarım özelliği, yolcuları dış dünyaya bağlayan bir ferahlık hissi elde etmeye adanmış. Bu, mümkün olduğunca fazla ışığı içeri alacak şekilde tasarlanmış pencerelerle başlıyor.

İç mekanda konfor için temel bir düşünce de, iç kontrollerin optimum konumlandırılmasıydı. Karmaşık olmayan, kullanımı basit düzen, ses ve havalandırma kontrolleri ve sürücünün görüş alanına mümkün olduğunca yakın yerleştirilmiş gösterge paneli sakinlik hissini artırıyor. Anında tanınabilir kontroller, güvenli ve sezgisel çalışmaya izin veriyor.

 

Honda mühendisleri, premium SUV stili ve olağanüstü iç mekânın dengesini korumak için tüm hibrit aktarma organı bileşenlerini şasi ve motor bölmesi içinde paketledi ve yakıt deposunu ön koltukların altına yerleştirdi. Bu yaklaşımın kökenleri, Honda'nın teknoloji ve tasarım amacının sürücü ve yolcuların ihtiyaçlarına hizmet etmek olduğu inancına dayanan 'Man-Maximum, Machine-Minimum' (M / M) geliştirme ilkesinde bulunuyor.

Bu, yeni geliştirilen arka koltukların arkaya 30 mm daha uzağa yerleştirilmesine olanak tanıdı ve ayrıca önceki nesil HR-V'ye kıyasla iki derece daha ileriye yatma sağlıyor. Baş mesafesi sınıf standardıyla karşılaştırılabilir olsa da, HR-V'deki sedan benzeri oturma pozisyonu, yukarıdaki SUV sınıfına kıyasla ek 35 mm bacak mesafesi ve omuz alanı sağlıyor.

 

Önde oturan yolcular için konforu daha da optimize etmek için, tamamen yeni HR-V, önceki yaylı kurulumun yerini alan, minderli yapı desteğine sahip vücut dengeleyici ön koltuklar sunuyor. Bu, uzun yolculuklarda yorgunluğu önlemeye ve günlük kullanımda konforu artırmaya yardımcı oluyor.

Tamamen yeni HR-V e: HEV, 2021'in sonlarından itibaren Avrupa'da satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo