2021 Genesis G80 ve GV80 Euro NCAP’in Çarpışma Testlerini Başarıyla Geçti

Ototeknikveri     27 Mayıs 2021 07:58

Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore'de Hyundai’nin birinci sınıf otomobil markası olarak piyasaya sürüldükten birkaç yıl sonra, Genesis nihayet ilk iki ürününü Avrupa’ya getirdi: G80 ve GV80.

2021 Genesis G80 ve GV80 Euro NCAP’in Çarpışma Testlerini Başarıyla Geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki model de gelir gelmez Euro NCAP tarafından karşılandı ve çarpışma testlerine tabi tutularak maksimum beş yıldızlı güvenlik derecesi verildi.
 

G80, Yetişkin Yolcu için yüzde 91, Çocuk Yolcu için yüzde 87, Korunmasız Yol Kullanıcıları için yüzde 77 ve Güvenlik Asistanı kategorisinde yüzde 91 puan aldı. GV80, Yetişkin ve Çocuk Yolcu kategorilerinde aynı oranda yüzde 91 ve 87 puan alırken, Savunmasız Yol Kullanıcıları ve Güvenlik Asistanı'nda sırasıyla yüzde 66 ve 88 ile biraz daha düşük puan aldı.


İki yeni lüks yarışmacının yanı sıra, Avrupa güvenlik ajansı, dört yıldızla ödüllendirilen üçüncü nesil Citroen C4'ü de test etti. Ayrıca, en son 3 Serisi üzerine inşa edilen yeni BMW 4 Serisi Coupe ve Cabrio, 2019'dan beri ona eşlik eden beş yıldızlı güvenlik derecelendirmesini paylaşıyor. Aynı zamanda, hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Renault Captur ve Opel Grandland X ile BMW X3 ve Opel Corsa'nın elektrikli versiyonları da yanmalı motorlu modellerin derecelendirmelerini paylaşıyor.


Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, "Bunlar otomobil endüstrisi için zor zamanlar olmaya devam ediyor, salgın ve yarı iletken kıtlığı büyük zorluklar yaratıyor. Yine de Genesis pazara mükemmel, çok yönlü sağlam güvenlik performansı sunan iki otomobil getirmeyi başardı. Citroen, yeni C4 modelleri için saygın bir dört yıldız derecesi aldı, ancak yine de bize biraz daha dikkatli mühendislik ile çok daha iyi olabileceği izlenimini bıraktı." dedi.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo