Elektrikli Mercedes AMG EQE İlk Kez Nürburgring'de Göründü

Ototeknikveri     30 Mayıs 2021 05:09

Mercedes'i büyük AMG EQS'yi pistte test ederken yakaladık ve şimdi Nürburgring'de çekilen bu fotoğraflar sayesinde daha küçük AMG EQE'nin de kanıtlarına sahibiz.

Elektrikli Mercedes AMG EQE İlk Kez Nürburgring'de Göründü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kamuflaj, gövdedeki herhangi bir değişikliği gizleme konusunda iyi bir iş çıkarıyor, ancak yan eşiklerde farklı bir kaplama gözden kaçmazken, büyük frenler bu test otomobilinin yüksek performanslı yapısını ele veriyor. Sürücünün AMG kaskı da bazı ciddi testlerin yapıldığını ima ediyor.

Test edilirken gördüğümüz AMG EQS modelinin geleneksel modele oldukça benzediğini de belirtmekte fayda var. Büyük egzoz çıkışları ve büyük havalandırma çıkışlarının yokluğu gibi bazı detaylar performansı sorgulatıyor ancak Mercedes bazı performans modlarını şimdilik kasten göstermiyor olabilir.

Merakla beklenen EQE, E-Serisi'nin elektrikli alternatifi ve EQS gibi Mercedes'in EVA platformu üzerine inşa edilecek. Daha büyük EQS'de platform 770 km menzil sağlıyor ve sadece 4,3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 715 hp'ye kadar yüksek performanslı bir versiyon vaat edildi, bu da muhtemelen bu hızlanma süresinin biraz düşmesini sağlayacaktır. Daha küçük EQE, biraz daha küçük bir pil takımı ve daha küçük menzil rakamları ile de gelebilir.

Mercedes, EQS43, EQS53 ve EQS63 adlarını resmi olarak tescil ettirdi. Otomobil üreticisinin EQE için benzer bir adlandırma kuralı seçeceği ve potansiyel olarak EQE43, EQE53 veya EQE63 olarak adlandıracağı düşünülüyor.

Standart Mercedes EQE'nin Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor ve teslimatlar 2022'de başlayacak.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo