2022 Alfa Romeo Palade: Şık Elektrikli Bebek SUV Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     30 Mayıs 2021 09:13

Alfa Romeo yaşam desteğine bağlı ve sınırlı sayıda üretilen Giulia GTAm'ın gördüğü düşük ilgiyi canlandırmak için parlak incelemelerden daha fazlasına ihtiyacı olacak. Alfa'nın model serilerindeki toplam satışlar 2020'de acıklı bir şekilde 35.718'e kadar düştü ve bu gerçekten göründüğü kadar kötü - Porsche aynı dönemde sadece 911 modelini 34.328 adet sattı.

2022 Alfa Romeo Palade: Şık Elektrikli Bebek SUV Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tüm bunların sorumlusu Covid olamaz: Çin'deki herhangi biri hastalanmadan çok önce satışlar zaten düşüyordu. Stellantis, markaya işleri tersine çevirmesi için 10 yıl verdi. Ve yeni bir bebek SUV, bunu yapmayı umdukları en önemli yollardan biri.

 

Mevcut durum

Alfa'nın düşüşe geçmesinin nedenlerinden biri, umutsuzca taze ürüne ihtiyaç duyması. Alfa bayileri iki şey için haykırıyor: daha küçük SUV'ler ve elektrik gücü. Ve neyse ki – sonunda – ikisi de yolda.

 

İlk gelen, Alfa'nın BMW X1 ve Audi Q3 satışlarını kısmasını umduğu Tonale olacak. 2019 konseptine çok benzeyen ve bu nedenle BMW X1'den çok daha iyi görünen model bir dizi geleneksel yanmalı motor seçeneği veya bir plug-in hibrit olarak gelecek ve 2022'nin başlarında galerilere ulaştığında Alfa'nın ilk elektrikli otomobili olacak.

 

Alfa Romeo’nun İlk Elektriklisi

Tonale, plug-in hibrit gücüyle gelecek, ancak bir tam elektrikli olarak sunulmayacak. Bu onur, 2022'de çıkacak bir bebek SUV'ye ait olacak. Stelvio ve Tonale, adlarını Alp zirvelerinden alıyor, Palade ise bu ikisinden biraz daha kısa bir dağdan adını almış.

 

Modelin Peugeot-Citroën eCMP platformunu kullanacağını biliyoruz, Alfa Romeo, PSA'nın Stellantis'i oluşturmak için FCA ile birleşmesi sayesinde bu platforma erişim kazandı. Bu, Peugeot 208 ve 2008, DS 3 Crossback ve Opel Corsa ve Mokka dahil olmak üzere bir dizi küçük önden çekişli hatchback ve SUV'de halihazırda kullanılan aynı platform ve Alfa'ya yaklaşık 2600 mm bir aks mesafesi verecek.

 

Ancak bu arabaların aksine, Alfa, muhtemelen arka tekerleklere elektrikli motordan güç verecek ve önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri sunacak. Jeep'in Renegade'in altında konumlanacak yeni bebek SUV'si ve 2019 Centoventi konseptine benzer küçük bir Fiat da bu konfigürasyonu paylaşacak ve Polonya'daki aynı Tychy fabrikasında üretilecek.

Elektrikli, Benzinli ve Muhtemelen Dizel 

Mevcut CMP arabaları hem geleneksel yanmalı motor hem de elektrikli güç seçenekleri sunuyor ve Alfa'nın da aynısını yapması çok muhtemel. Bu, PSA turboşarjlı 1.2 litrelik üçlü motoru çeşitli şekillerde görmeyi bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Alfa'nın sportif imajı ve Audi'nin Q2 serisinin 109 hp'de başladığı gerçeği göz önüne alındığında, 98 hp PSA motorunu atlayabilir ve sadece 128 hp ve 153 hp türevlerini sunabilir. Daha hafif ayarda altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneği ve daha hızlı versiyonda zorunlu bir otomatik şanzıman ile gelmeleri muhtemel.

 

Amerika'da sunulmayan Audi Q2, premium küçük SUV segmentinde ana rakip.

 

Ve dizelin Avrupa'da hala fanları olduğu için, Palade'in Peugeot 2008'de bulunan PSA 118 hp 1.5 dizel ile de sunulabilmesi mümkün, ancak kesin değil. Audi'nin Q2'si dört tekerlekten çekiş ve SQ2 olarak 296 hp ile sunuluyor, bu nedenle bir benzinli elektrikli mini Quadrifloglio çekici olabilirdi, ancak Alfa zaten yüksek performanslı bir Tonale'yi ekarte etti.

 

Tüm gözler Alfa Romeo'nun ilk elektrikli otomobili olan elektrikli versiyonunda olacak. Eğer özellikleri e2008'lerle eşleşirse, elektrikli otomobil öne monte edilmiş ve gücünü yalnızca ön tekerleklere gönderen 134 hp'lik bir elektrik motoru alabilir. 50 kWh'lik bir pil, yaklaşık 320 km sürüş menzili için yeterli olabilir ve Palade, 8,5 saniyede 100 km/s hız yapabilir. Ancak Alfa, otomobili her iki ucunda da motor bulunan dört tekerlekten çekişli bir elektrikli olarak yapılandırılabilir ve e2008 ve Opel Mokka'dan çok daha fazla performans sunar.

 

Elektriklinin sahte bir motor sesi çıkarmayacağını anlıyoruz, ancak sürücülerin açıp kapatabileceği bir ses sentezleyiciye sahip olacak.

Neye benzeyecek?

Alfa'nın 2019'da bir konseptle ön izlemesini yaptığı Tonale'den farklı olarak (yukarıda resmedilmiştir), bebek SUV'nin nasıl görünebileceğini doğrudan ima eden hiçbir tasarım çalışması yapılmadı. Ama birkaç ipucu var.

 

Alfa Romeo sözcüsü 2020'de Autocar ile konuşurken yeni SUV hakkında "Bir aile hissine saygı duyulacak - serinin her yerinde stil temalarımız var. Ancak seri boyunca kopyala ve yapıştır yapmak istemiyoruz-çünkü her segmentin kendi kişiliği vardır ve müşteriler yaş ve beklentiler açısından farklıdır.” demişti.

 

Alfa'nın bebek SUV için bahsettiği müşterilerin Tonale veya Stelvio'yu satın alanlara göre çok daha genç olması muhtemel. Ve bu, muhtemelen daha cesur, daha eğlenceli tasarımlara daha açık oldukları anlamına geliyor, bu nedenle Alfa, bebek SUV'de Tonale'den daha cesur davranacak.

 

Ancak, Tonale veya Stelvio'nun bir karbon kopyası olmasa bile, Alfa'nın tanıdık tasarım özelliklerinin - kalp şeklindeki ızgara ve ince lambaların - bir kimlik oluşturmasını ve yeni gelenin kolayca tanınmasını sağlamasını bekleyebiliriz.

Sürücü Odaklı İç Mekan

Opel Mokka, DS 3 Crossabck ve Peugeot 2008 aynı platformu paylaşsa da direksiyonun arkasında neler olduğunu tahmin etmekte zorlanacaksınız. Mokka’nın gösterge paneli bilgi-eğlence ekranına doğru uzanırken, 2008’in gösterge paneli tekerleğin üzerine monte edildi, bu da alışmak için biraz zaman gerektiriyor.

 

Ancak Alfa'nın tanıdık 1960'lar tarzı çift balonlu gösterge paneli ile, daha çok Tonale'nin sızdırılmış bu fotoğrafına benzemesini bekliyoruz.

 

Ne Zaman Geliyor?

Stellantis'in Polonya kolundan alınan bilgiye göre, ülkenin Tychy kentindeki FCA tesisi, 2022'nin ikinci yarısında üç yeni EV özellikli B segmenti SUV üretimine hazırlanmak için 206 milyon dolarlık yatırım aldı. Fiat ve Alfa kuzenleri onu yakından takip ederken, Renegade'in altına konumlanacak yeni bebek Jeep'in ilk olacağı anlaşıldı. Bu bilgi doğruysa, Alfa'yı 2022'nin sonundan önce yanmalı motorlu formunda ve 2023'ün başlarından itibaren bir elektrikli olarak sokaklarda görebiliriz.

 

Ama hangi sokaklar? Avrupalılar kesinlikle görecek ama Alfa'nın en küçük arabasını Kuzey Amerika'ya getirip getirmeyeceği henüz belli değil. Fiyatlara gelince, bu aşamada sadece tahminler var, ancak Audi'nin ABD'de sunulmayan Q2'si İngiltere'de 24.000 £ (33.800 $) civarından başlıyor ve Alfa'nın oradan liderliğini almasını bekliyoruz.

 

Not: Açılış resmi, Jean Francois Hubert / SB-Medien tarafından yapılan bağımsız, spekülatif bir örnektir ve Alfa Romeo tarafından desteklenmemektedir.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo