Euro 7 Düzenlemeleri, 2026'ya Kadar İçten Yanmalı Motoru Bitirebilir

Ototeknikveri     31 Mayıs 2021 05:41

Otomobil üreticilerinin elektrifikasyon baskısı ve İngiltere gibi bazı ülkeler tarafından getirilecek kısıtlamalar ışığında, içten yanmalı motorun geleceği zaten şüpheliydi. Ancak şimdi, Euro 7 emisyon mevzuatının 2026 gibi erken bir tarihte onu öldürebileceğine dair korkular var.

Euro 7 Düzenlemeleri, 2026'ya Kadar İçten Yanmalı Motoru Bitirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği (ACEA), Euro 7 yasalarının 2025'te yürürlüğe gireceğini ve Avrupa Komisyonu'nun Mühendislik danışmanlarından oluşan Ultra Düşük Araç Emisyonları Konsorsiyumu'nun (Clove) önerilerinin, hibrit araçlar da dahil olmak üzere bildiğimiz motorların sonunu getirebileceğini söylüyor.

Dernek, "ACEA, önerilen yeni test koşullarıyla birleştiğinde Clove tarafından sunulan emisyon sınırı senaryolarının, pratikte hibrit elektrikli araçlar da dahil olmak üzere içten yanmalı bir motorla çalışan araçların yasaklanması ile sonuçlanacağına inanıyor." diyor.

Euro 7 önerisi, sektörü benzinli yanmalı motorlu araçlara ısıtılmış bir elektrikli katalizör, iki adet 1.0 litrelik geleneksel üç yollu katalizör, 2.0 litrelik bir partikül filtresi ve bir amonyak kayma katalizörü takmaya zorlayabilir. Dahası, yanmalı araçların 150.000 mil boyunca emisyon düzenlemelerine uygun kalmasını sağlamak için motoru izleyecek bir yerleşik teşhis sistemi ile donatılması da önerildi. ACEA, bu tür cihazların küçük arabalarda kullanılmasının neredeyse imkansız olacağına, mevcut araç mimarilerine entegre edilmesinin zor olacağına ve yanmalı motorlu arabaların daha pahalı hale gelmesine neden olacağına inanıyor.

ACEA, fikri tartışırken, "NOx için önerilen son derece düşük sınır değerlerini karşılamak için tasarlanan veya karşılaması amaçlanan teknik çözümler, çok katı NO2 ve NH3 [amonyak] sınırlamaları ile birlikte çok maliyetli ve büyük ölçüde karmaşık olacaktır. Teknoloji gereksinimlerini bu noktaya getirmek, CO2 ve yakıt tüketimini azaltma olasılıklarını ciddi şekilde sınırlayacak ve araç ömrü boyunca dayanıklılık ve işletme maliyetleri konusunda önemli belirsizlikler yaratacaktır." diye ekledi.

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir11936 Daha katı emisyon standartları ve elektrikli motorların yükselişiyle, içten yanmalı motor için günler sayılı gibi görünebilir.

    13 08 2021 06:50 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo