Stellantis, İtalya'da Pil Fabrikası Kurmaya Hazırlanıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2021 10:01

Stellantis, daha fazla elektrikli araç üretmeye yönelik hamlesinin bir parçası olarak, Avrupa'da yeni bir pil fabrikası kurmak için İtalyan hükümetiyle görüşüyor.

Stellantis, İtalya'da Pil Fabrikası Kurmaya Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsmi açıklanmayan bir kaynak Reuters'e verdiği demeçte, "Görüşmeler, Stellantis'in gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak için bir gigafactory oluşturma hedefine ilişkin bir fikir alışverişi aşamasında. Bu koşulların İtalyan yetkililerle incelenmesi gerekecek." dedi.



Kaynak, bu noktada herhangi bir karara varılmadığını, ancak Stellantis'in yeni fabrika yerleri arayışında olduğunu da sözlerine ekledi. Grup, Nisan ayında bu yıl Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ek pil tesisleri inşa etmek istediğini duyurmuştu.



İtalyan hükümeti ayrıca kısa süre önce pil, güneş ve rüzgar enerjisi endüstrilerine yatırım yapmasını sağlayacak 205 milyar Euro'luk (250 milyar dolar) bir kurtarma planı açıkladı. Reuters'in kaynağına göre hükümet, Stellantis CEO'su Carlos Tavares ve Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ile sanal bir toplantıda bir araya geldi.



Kaynak, "Stellantis'in pil ihtiyaçlarının karşılanması ilkesine dayalı bir görüşme gerçekleşti ve grubun İtalya'da çok sayıda araç ürettiği göz önüne alındığında, İtalya'daki bir gigafactory'nin koşullarını tartışmak ortak bir çıkar olacaktır" dedi.



Geçen hafta bir hükümet kaynağı da İtalya'nın otomobil üreticisi ile kurtarma planından sağlanan fonlar yoluyla bir pil tesisi inşasını teşvik etme konusunda görüştüğünü söylemişti.



Stellantis 2025 yılına kadar Avrupa modellerinin neredeyse hepsini elektrikli hale getirmeyi planlıyorsa pil üretimini hızlandırması gerekecek. Otomobil üreticisi ayrıca daha önce serisinin %70'inin 2030 yılına kadar elektrikli olacağını söylemişti. Bu üretimi sağlamak için Stellantis hem Fransa'da hem de Almanya'da büyük fabrikalar oluşturmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo