İlk VW Tabanlı Ford Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     03 Haziran 2021 10:35

Ford ve VW Grubu arasındaki ortaklığın ilk ürününün, VW ID.4'ü temel alan bir elektrikli SUV şeklinde 2023'te piyasaya çıkacağı bildiriliyor.

İlk VW Tabanlı Ford Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un serisinde Mustang Mach-E'nin altında yer alacak olan yeni elektrikli SUV, otomobil üreticisinin Almanya'nın Köln kentindeki yeni Elektrifikasyon Merkezi'nde üretilecek.
 

Yeni model ayrıca VW Group'un MEB platformunu kullanan ilk Ford modeli olacak ve tıpkı Alman kuzeni gibi çeşitli pil boyutları ve güç aktarma düzenleri sunacak.


Autocar, 2023'te piyasaya sürülmeden önce 2022'nin ilk yarısında tanıtılması planlanan yeni elektrikli Ford SUV'nin Mustang Mach-E'nin tasarımından önemli bir sapma olacağını bildiriyor.
 

Ford Avrupa patronu Stuart Rowley, otomobil üreticisinin gelecekteki modelleri için Amerikan mirasını kullanacağını ve buna yeni MEB tabanlı elektrikli SUV'nin de dahil olacağını söyledi. Bu aynı zamanda, üstü kapalı bir prototipin daha önceki casus fotoğraflarının, hem ID.4'ün hem de Mustang Mach-E'nin daha yumuşak hatları yerine neden oldukça köşeli bir dış hat ortaya çıkardığını da açıklayabilir.

Rowley, "Ford şu anda Avrupa'daki tek Amerikan markası ve bu, üzerine inşa edebileceğimiz benzersiz bir konum. Pek çok insan bu özelliklerden bazılarına ilgi duyuyor ve yalnızca Ford böyle ürünleri pazara sunabilir” dedi ve Bronco ve Explorer gibi ABD modellerinin yeni Avrupa modellerinin tasarımı için ilham kaynağı olarak kullanılabileceğini ima etti.
 

Ayrıca MEB tabanlı Ford SUV'nin iç tasarımının Çin pazarındaki Evos crossover'dan ilham aldığı söyleniyor. Evos, gösterge panelinin üst kısmında dev bir 4K bilgi-eğlence ekranına sahip. Ford ayrıca Google ile birlikte çalışıyor ve tüm modellerinde Android tabanlı bir işletim sistemi bulunacak. Yeni elektrikli SUV, bunu ilk kullananlardan biri olabilir.
 

Rowley ayrıca “Ford'un kendi küresel pilli elektrikli platformları var ve bazılarını Avrupa'da da kullanacağız” diyerek MEB tabanlı modellerin markanın norm değil, sadece Avrupa model yelpazesinin bir parçası olacağını öne sürdü.

Son Güncelleme : 03 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo