Lexus LF-Z Elektrikli Konsept, 14 Ay İçinde Üretim Modeline Dönüşecek

Ototeknikveri     06 Haziran 2021 01:37

Lexus, LF-Z Electrified Concept'in önümüzdeki 14 ay içinde bir üretim modeline dönüşeceğini doğruladı.

Lexus LF-Z Elektrikli Konsept, 14 Ay İçinde Üretim Modeline Dönüşecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi, duyuruyu Teksas'ta bir basın etkinliği sırasında yaptı. LF-Z Electrified Concept ilk ortaya çıktığında üretilip üretilmeyeceğine ilişkin bir bilgi verilmemişti. Bunun yerine Lexus, yeni tasarım dilinin ön izlemesini yaptığını belirtmişti.

Lexus LF-Z Electrified'ın üretim versiyonu, Texas basın etkinliğinde dünyaya gösterilen Toyota bZ4X Concept ile aynı e-TNGA platformuna sahip olacak. Lexus, aracın tam olarak konsepte benzemeyebileceğini, ancak kesinlikle "benzerliklerinin" olacağını kaydetti.

Lexus, "tüm elektrikli rakiplerini hedef aldığını" söylüyor ancak LF-Z Electrified'ın hangi mevcut modellerin peşine düşeceğini açıkça belirtmedi.

Konsept olarak LF-Z, keskin LED farları ve arka lambalarıyla çarpıcı bir tasarıma sahipti. Ayrıca, elektrikli bir araç tarafından kullanılmak üzere ayarlanan markanın özel ızgarasının bir versiyonunu içeriyordu, yani ızgaranın işlevsel olması gerekmiyordu. Lexus, radikal tasarım temalarını dijital gösterge grubu, iki ek yüksek çözünürlüklü ekran, boyunduruk tarzı direksiyon ve ilgi çekici ön ve arka koltuklarla kabinde sürdürdü.

Lexus LF-Z Concept ayrıca, tekerlekleri serbestçe kontrol etmek için aracın elektrik motorlarını kullanan şirketin DIRECT4 dört tekerlekten çekiş gücü kontrol teknolojisine de sahip. Bu sistem ayrıca önden, arkadan ve dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarında da çalışabiliyor.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo