Ford Artık Geleneksel Mustang'lerden Daha Fazla Elektrikli Mustang Mach-E Üretiyor

Ototeknikveri     06 Haziran 2021 02:49

Ford, bu yıl şimdiye kadar 27.816 Mustang Mach-E üretti. Aynı dönemde, şirket 26.089 yanmalı motorla çalışan Mustang üretti.

Ford Artık Geleneksel Mustang'lerden Daha Fazla Elektrikli Mustang Mach-E Üretiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Belki de en son teknolojiye sahip bir aile SUV'sinin iki kapılı bir spor otomobilden daha iyi satış performansı göstermesi şaşırtıcı olmamalı, ancak Automotive News tarafından bildirilen bu rakamların elektrikli modelin ilk engelini aştığını göstermesi dikkat çekici ve Ford'u bile şaşırtacak kadar iyi satıyor.

Automotive News'e konuşan Ford CEO'su Jim Farley, "Mach-E beklediğimizden çok daha güçlü ilgi gördü, bu yüzden stokumuz tamamen tükendi. Mach-E, konuştuğumuz gibi küreselleşiyor, ancak ABD'de model için aylarca sıra beklemek gerekiyor." dedi.

Gerçekten de, Farley'in belirttiği gibi, Mustang Mach-E Mayıs ayında Norveç'te en çok satan yeni araç oldu. Norveç pazarı, küçük olmasına rağmen, geçen ay yeni araç satışlarının %60'ından fazlasını oluşturdukları için elektrikli otomobiller için bir öncü olarak görülüyor.

Mustang Mach-E'ye daha fazla yardımcı olan bir faktör de, küresel çip sıkıntısı karşısında geleneksel Mustang'e göre öncelik verilmesiydi.

Farley, "Bronco, Bronco Sport, Mach-E, F-150 gibi lansman modellerimizi bilerek koruduk ve imkanları bunlara yönlendirdik. Lansmanlara karşı çok korumacıyız çünkü işimiz için çok önemliler.” diye konuştu.

Bu politika, Ford'un Michigan'daki Flat Rock montaj fabrikasının üretim verilerine göre geçen ay benzinle çalışan Mustang'in üretilmediği anlamına geliyordu. Yine de Ford, Mustang Mach-E'ye olan talepten heyecan duyuyor.

Ford'un satış analisti Erich Merkle Automotive News'e verdiği demeçte, "Yepyeni Mustang Mach-E'yi yalnızca Amerika'da değil, tüm dünyada lansmanımızla elde ettiğimiz başarıdan dolayı gerçekten heyecanlıyız" dedi.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo