Yeni Toyota GR Yaris Morizo Selection, Yazılım Güncellemeleri Sayesinde "Sürücü İle Birlikte Gelişecek"

Ototeknikveri     08 Haziran 2021 08:10

Toyota, Japonya'da "sürücüsüyle birlikte gelişen" bir performans arabası olacağını söylediği GR Yaris "Morizo Selection"ı piyasaya sürdü. Buradaki fikir, Toyota'nın Kinto abonelik yan kuruluşu aracılığıyla daha iyi performans göstermesi için araca sürekli yazılım güncellemeleri sağlamak.

Yeni Toyota GR Yaris Morizo Selection, Yazılım Güncellemeleri Sayesinde "Sürücü İle Birlikte Gelişecek"
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin kendisi fabrikada eklenmiş bir dizi görsel ayar içeriyor ve ayrıca 2022'den itibaren düzenli performans güncellemeleri ile gelecek. Toyota, bunların optimize edilmiş yazılım sayesinde GR Yaris Morizo Selection'ın "sürüş, dönüş ve durma" özelliklerini iyileştireceğini söylüyor ve teknolojik yenilikler vadediyor.

 

Güncellemeler Kinto abonelik ücretleri ile karşılanacak olsa da, araç sahiplerininin güncellemelerin bazılarını kurmak için bayiye gitmeleri gerekecek. Toyota ayrıca, müşterilerin sürüş verilerine dayalı olarak yazılımların bireysel sahiplere göre uyarlanacağını ve "insanlarla uyum içinde gelişen otomobillere" yol açacağını söylüyor.

 

Fabrikada, GR Yaris “Morizo Selection”, bir soğutma spreyli ara soğutucu, Pilot Sport 4S lastikler, sınırlı kaymalı diferansiyeller ve yarışmada GR Yaris kullanan bağımsız bir yarış takımı ROOKIE Racing'den ilham alan spor görsel modifikasyonlarla birlikte gelen RZ “yüksek performanslı” donanım seviyesine dayanacak. Araç üç renkten (Platinum White Pearl Mica, Emotional Red II veya Precious Black Pearl) biriyle tamamlanacak ve koltuk dikişlerinde, helezon yaylarda ve amortisörlerde ROOKIE Racing'den ilham alan renklere sahip olacak.

 

Ayrıca tekerleklerde ve kapı kolu tabanlarında ROOKIE Racing logoları ve ön camda bir Morizo amblemi alacak. Bu arada bu isim, şirket başkanı Akio Toyoda'nın geçmişte ROOKIE Racing için yarışırken kullandığı takma ismi “Morizo”dan geliyor.

 

Kinto ödemeleri ayda 54.340 yen (497 USD) ile başlıyor ve üç yıllık bir süre için geçerli. Şimdiye kadar, ürün yalnızca Japon alıcılar için mevcut ve öncelikle işbirliği yapan bir dizi müşteriyle test edilecek. Diğer abonelik hizmetlerinde olduğu gibi, ücret sigortayı kapsıyor ve sürücüleri yalnızca benzin ve park yeri konusunda sorumlu tutuyor.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo