HONDA CİVİC HATCHBACK 1.4 i-VTEC ve 1.6 i-CDTİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIM FİYAT İNCELEMESİ

Ototeknikveri     09 Mayıs 2013 12:05

Yeni Honda Civic hatchback benzinli ve dizel manuel şanzıman, Comfort ve Sport donanım incelemesi

HONDA CİVİC HATCHBACK 1.4 i-VTEC ve 1.6 i-CDTİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIM FİYAT İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört yıllık bir deneyim ve 20.000 kmlik gerçek testlerle geliştirilen yeni Honda Civic hatchback tasarımı, yeni dizel motor seçeneği ve yenilikçi teknoloji çözümleri ile dikkat çekiyor. Aracın çekici görünümü ve gelişmiş tasarım özellikleri kendisine has bir karakter veriyor. Kıvrak hatları dinamik ve çekici bir görünüm kazandırırken kaslı yapısı sportifliğini ön plana çıkartıyor. Arka farların 'C' şekli tasarımından, köpekbalığı şeklindeki antene kadar tüm tasarım özellikleri aracın farklılaşmasını sağlıyor. yeni Civic hatchback'in ön farlardan başlayıp arka spoylere kadar uzanan dış tasarımı hem hava akışını optimize ediyor hem de daha yumuşak ve akıcı bir görünüm sağlıyor. Yeni Civic hetchback'in iç mekanında da sürücüye odaklanmış, onu merkezine alan bir gösterge paneli dikkat çekiyor. Hız, kilometre, devir ve yakıt tüketimi gibi bilgiler tam sürücünün göz hizasında yer alırken, gelişmiş yol bilgisayarı olan i-MID'da araçta standart olarak sunuluyor. 4300 mm uzunluğa, 1770 mm genişliğe, 1470 mm yüksekliğe ve 2595 mm akse mesafesine sahip yeni Civic HB'in bagaj hacmi ise 407 litre. Yeni Civic hatchback'in dikkat çeken bir dğer yönü de birçok açıdan katlanabilerek değişik kombinasyonlarda kullanıma olanak sağlayan Sihirli Koltukları. Tek bir hareketle yatırılabilen koltuk sırtları ile düz bir zemin elde edilirken, kaldırılabilen koltuk tabanlarıyla bagaj bölümüne sığmayacak kadar uzun objelerin kolayca taşınması sağlanabiliyor. Tüm arka koltuklar yatırıldığında elde edilen düz zemin ile bagaj hacmi 1210 litreye ulaşabilmekte. 

Ülkemizde sadece manuel şanzımanlı olarak biri 1.4 litre benzinli ve diğeri 1.6 litre dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğine ve Comfort ve Sport olmak üzere iki farklı donanım seçeneğine sahip olan yeni Civic HB'in 1.4 litrelik i-VTEC benzinli motoru elektronik kontrol edilebilen akıllı valf zamanlaması sayesinde hıza bağlı olarak yakıtın yanmasını kontrollü bir seviyede tutuyor. Böylece yakıt tüketimi azalırken emisyon değeri düşüyor. 6000d/d'de 100 hp güç ve 4800 d/d'de 127 Nm tork üretebilen i-VTEC motor sayesinde yeni Civic HB Comfort donanım seviyesinde 0'dan 100 km/s hıza 13,5 saniyede ulaşırken aracın son hızı 187 km/s olarak gerçekleşiyor. 100 km mesafe boyunca şehir içinde 6,7 litre, şehir dışında 4,7 litre ve ortalamada 5,4 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan yeni Civic HB 1.4 i-VTEC Comfort'un ortalama karbondioksit emisyon değeri 129 gr/km. Sport donanım seviyesinde ise hızlanma değeri 14 saniyeye gerilerken yakıt tüketim değerleri 100 km mesafe boyunca şehir içinde 6,7 litre, şehir dışında 4,8 litre ve ortalamada 5,5 litre olarak gerçekleşiyor. Bu farklılığın sebebi Comfort donanımda 205/55/16 lastiklere Sport donanımda ise 225/45/17 lastiklere yer verilmiş olmasıyla açıklanabilir. 
 
Honda'nın eksikliğini hissettiği 1.6 litrelik dizel ünitenin ilk kez Civic HB'de kullanılması bu aracı daha önemli bir hale getiriyor. Avrupa'da Honda'nın 'Earth Dreams Technology' motor serisinin ilk ürünü olan bu motor, yüksek performansla düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Motorun başarısını sağlayan başlıca özellik, kullanılan hafif malzeme teknolojisi. Motor bloğunda alüminyum malzeme kullanılması motor ağırlığını 2,2-litre i-DTEC motora oranla 47 kg azaltarak sınıfının en hafif dizel motoru haline getiriyor. Motorun ağırlığının azaltılması, yakıt tüketiminin ve egzost emisyonunun azaltılmasına yardımcı olurken sürüş dinamiklerinin iyileştirilmesine de önemli bir katkıda bulunuyor. Motorda kullanılan tüm bileşenler ağırlığı azaltmak amacıyla yeniden tasarlandı. 2.2 litrelik i-DTEC motorda 9 mm olan silindir kalınlığı yeni 1.6 i-DTEC'de 8 mm'ye kadar düşürülmüş. Dizel motor için olağanüstü bir silindir kalınlığının elde edilmesinin yanında daha hafif piston ve piston kolları kullanılarak ağırlığın azalması sağlanmış. Motor tasarlanırken mekanik sürtünmelerin azaltılarak benzinli bir motorun seviyelerine ulaşması hedeflenmiş. Daha kısa ve hafif piston etekleri kullanılarak 1500 devirdeki mekanik srtünme 2.2 litrelik i-DTEC motora göre %40 seviyelerinde azaltılmış. Mekanik sürtünmenin azaltılması motor verimini arttırarak tüketim ve emisyon değerlerinde avantaj sağlamasının yanında, motorun tepkilerini de hızlandırmış. Motorda kullanılan dördüncü jenerasyon Garrett imzalı maksimum 1.5 bar basınç üreten turbonun, elektronik motor kontrol ünitesi ve yakıt besleme sistemi sayesinde boşluk yaşatması minimize edilmiş. Honda 1.6 i-DTEC motorda 1800 bar maksimum basınç üreten Bosch imzalı selenoid enjeksiyon sistemine yer vermiş. Yüksek basınç sayesinde yakıt demetinin daha iyi atomize olması sağlanarak hava ile daha iyi karışıması sağlanmış. Bunun sonucunda daha düşük emisyon ve tüketim değerleri elde edilbilemiş. Motora hava girişinin şartlandırılmasında egzost gazlarının tekrar sirkülasyonundan yararlanılarak verimin artması sağlanmış. 4000 d/d'de 120 hp güç ve 2000 d/d'de 300 Nm tork üretebilen 1.6 litrelik i-DTEC motor sayesinde yeni Civic HB Comfort ve Sport donanım seviyelerinde 0'dan 100 km/s hıza 10,5 saniyede ulaşırken araçların son hızı 207 km/s olarak gerçekleşiyor. 100 km mesafe boyunca şehir içinde 4 litre, şehir dışında 3,3 litre ve ortalamada 3,6 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan yeni Civic HB 1.6 i-DTEC Comfort'un ortalama karbondioksit emisyon değeri ise 94 gr/km. Yakıt tüketimi Sport donanım seviyesinde ise 100 km mesafe boyunca şehir içinde 4,1 litre, şehir dışında 3,5 litre ve ortalamada 3,7 litre olarak gerçekleşiyor. 
 
 
Farklı boyutlardaki araçların çarpışması durumunda bile maksimum güvenlik sağlayan ACE (Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi) ile gövde yapısına sahip yeni Civic HB'de 8 hava yastığı, Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD), ABS ve Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) standart olarak sunuluyor. Ayrıca Yeni Civic HB'de bulunan Acil Durum Fren Desteği (BA), sensörler sayesinde frene ani basıldığında hızı kontrol eder, maksimum fren basıncı kurulmasını sağlayarak fren gücünü arttırır ve ABS fren sistemini devreye alır. Kaza anında ise, aktif kafalıklar hareket eder ve darbenin etkisini olabildiğince emerek boynun ileri geri hareketinden kaynaklanan zedelenme riskini azaltır. 
 
Yeni Honda Civic HB Comfort Düz Vites 1.4 Benzin i-VTEC : 48.900 TL
 
Yeni Honda Civic HB Sport Düz Vites 1.4 Benzin i-VTEC     : 51.900 TL
 
Yeni Honda Civic HB Comfort Düz Vites 1.6 Dizel i-DTEC     : 61.000 TL
 
Yeni Honda Civic HB Sport Düz Vites 1.6 Dizel i-DTEC        : 64.000 TL
 
Fiyat etiketleriyle satışa sunulan yeni Civic hatchbackler kişiselleştirebilme seçenekleriyle de dikkat çekiyor. 
 
Aksesuar Paketleri İçeriği ve Fiyatları ise;
 
Stil Paketi (Spor ön panjur, krom ön sis farı , krom bagaj kaplaması, krom yan ayna, krom depo kapağı) 1.975 TL
 
Spor Paketi (Işıklı kapı eşik nikelajı, ön tampon köşe koruma, arka difüzör, yan marşbiyel, arka spoyler) 3.988 TL
 
Konfor Paketi (Kapı eşik nikelajı, yan koruyucu çıta, paçalık set, bagaj havuzu) 1.091 TL
 
Aero Paket (Gövde rengi ön tampon, arka difüzör) 2.380 TL
 
Aero TR Paket (Gövde rengi ön tampon, arka spoyler) 2.007 TL
 
Dış Koruma Paketi (Ön, arka ve yan koruma çıtaları) 804 TL
 
Yeni Civic Hatchback Donanım Tablosu;
 
 1.6 i-DTEC Sport1.6 i-DTEC Comfort1.4 i-VTEC Sport1.4 i-VTEC Comfort
Dış Donanım    
16 inç alüminyum alaşımlı jant ? ?
17 inç alüminyum alaşımlı jantlar? ? 
Sinyalli yan aynalar????
Elektrikli ve uzaktan kumandayla kapanabilen yan aynalar? ? 
Isıtmalı ve elektrikli yan aynalar????
Krom kapı kolları    
Otomatik yanan farlar? ? 
Ön sis farları? ? 
Geri görüş kamerası? ? 
Halojen Farlar????
Eve Geliş/Evden Çıkış Aydınlatma Sistemi????
Yağmur sensörlü silecekler? ? 
Ön gündüz farları    
Ön LED gündüz farları????
Güvenlik      
ABS fren sistemi????
Idle Stop????
Ön ve arkada disk frenler????
Acil durum fren desteği (Brake Assist)????
Acil durum fren sinyalleri (ESS)????
Değişken kodlu Immobilizer????
EBD – Elektronik fren gücü dağıtımı????
Güvenlik alarmı (Sesli uyarı sistemi)? ? 
ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları????
Önde Aktif kafalıklar????
Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri????
Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri????
Perde hava yastıkları????
Sürücü ve yolcu hava yastıkları????
Yolcu hava yastığı iptal fonksiyonu????
Yan hava yastıkları????
Uzaktan kumandalı bagaj açma/anahtara entegre????
Uzaktan kumandalı cam açma/kapama? ? 
Sustalı anahtar????
Uzaktan kumandalı merkezi kilit????
VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi)????
Yokuşta kalkış desteği????
İç Donanım    
Tek dokunuşla 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar????
12V güç soketi????
Bagaj 12V güç soketi? ? 
Bagaj Aydınlatması????
Alüminyum pedallar? ? 
Arka kol dayama? ? 
AUX girişi????
Bagaj bölümünü ikiye bölen bagaj rafı????
Bluetooth kablosuz cep telefonu arabirimi? ? 
Deri direksiyon? ? 
Deri vites topuzu? ? 
Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon????
Elektrikli ön camlar, sürücü ve yolcu tarafı sıkıştırma kontrollü????
Elektrikli sıkıştırma kontrollü arka camlar, ? ? 
ECON fonksiyonu????
Ayarlanabilir hız sınırlayıcı (Cruise Control Speed Limiter)????
Direksiyondan kumandalı müzik sistemi????
Küçük boy yedek lastik????
Multiplex Göstergeler????
Ayak bölmesi aydınlatması? ? 
Ön kol dayama????
Önde harita lambaları????
Polen filtreli çok noktaya iklimlendirme yapabilen otomatik klima? ? 
Polen filtreli otomatik klima????
Radyo/CD/MP3 çalar????
Dört adet hoparlör ? ?
Altı adet hoparlör? ? 
Sürücü ve yolcu güneş siperliklerinde aydınlatmalı aynalar????
Düz arka zemin????
USB girişi????
Vites Değiştirme Göstergesi????
Yol bilgisayarı ve çoklu bilgi ekranı i-MID (Not: Türkçe menü yoktur)????
Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu????
 

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo