2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe, Önceki Modelden Daha Büyük ve Daha İyi Yol Tutuşu Sunuyor

Ototeknikveri     10 Haziran 2021 03:10

BMW, ikinci nesil 4 Serisi Gran Coupe'yi tanıttı.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe, Önceki Modelden Daha Büyük ve Daha İyi Yol Tutuşu Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 4 Serisi Gran Coupe, selefine kıyasla 14.9 cm daha uzun, 2.5 cm daha geniş ve 5.3 cm daha uzun. Aks mesafesi ise öncekinden 4.5 cm daha uzun. ABD'de müşteriler modeli 430i Gran Coupe ve M440i xDrive Gran Coupe versiyonlarında satın alabilecekler.
 

430i Gran Coupe'nin gücü, 255 hp ve 401 Nm tork değerinde 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirden geliyor ve otomobilin sıfırdan 100 km/s hıza 5.8 saniyede ulaşmasını sağlıyor. M440i xDrive Gran Coupe, 48 voltluk bir marş jeneratörü ile birlikte çalışan 3.0 litrelik turbo şarjlı altı silindirli motorun kullanımı sayesinde bundan çok daha fazla performans sunuyor. Toplam 382 hp güç çıkışı ve 536 Nm üretiyor ve bu amiral gemisi modelini 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkartıyor. M440i'de standart olarak bir M Sport egzoz sistemi bulunuyor.
 

Her iki modelde de 8 ileri Sport Steptronic otomatik şanzıman kullanılıyor. Her ikisi de kalkış kontrolüne sahip ve M440i xDrive Gran Coupe ayrıca orta menzilli hızlanma için tasarlanmış bir Sprint işlevi içeriyor.
 

Alman otomobil üreticisi, yeni 4 Serisi Gran Coupe'nin selefinden daha iyi yol alacağına söz veriyor. Örneğin, daha geniş tekerlek izlerine, 50:50'ye yakın bir ağırlık dağılımına, daha düşük bir ağırlık merkezine sahip. İki eklemli yaylı payandalı süspansiyon ve beş bağlantılı arka süspansiyon, sertliği artırırken ağırlığı azaltmak için tasarlanmış. Ayrıca standart olarak, büyük tümseklerde gövde kontrolünü iyileştiren hidrolik amortisörler takılmış. Adaptif M süspansiyon, elektronik olarak kontrol edilen amortisörlerle de mevcut.
 

M440i xDrive Gran Coupe ayrıca 430i Gran Coupe'ye Dinamik Yol Tutuş Paketi aracılığıyla eklenebilen bir M Sport diferansiyel ile standart olarak geliyor.

Çok sayıda güvenlik sistemi, yeni 4 Serisi Gran Coupe ile standart veya isteğe bağlı olarak sunuluyor. Bunlar arasında hız limiti yardımı, dur & kalk özellikli aktif seyir kontrolü, önden çarpışma uyarısı, şehir içi çarpışma azaltma ve frenleme, şeritten ayrılma uyarısı, aktif kör nokta algılama, arkadan geçen trafik uyarısı ve arkadan çarpışma hazırlığı bulunuyor. Müşteriler ayrıca sınırlı erişimli otoyollar için genişletilmiş trafik sıkışıklığı asistanı, yandan çarpışmadan kaçınma özelliğine sahip aktif şerit tutma asistanı ve ekranda araç ve çevresini gösteren bir Yardımlı Görünüm özelliği ekleyen Profesyonel Sürüş Asistanını da seçebiliyorlar.
 

Tüm 2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe modelleri, BMW Dijital Anahtar ile standart olarak geliyor ve uzaktan yazılım güncellemelerini destekliyor.
 

BMW 430i Gran Coupe için fiyatlandırma 44.800 $'dan başlarken, M440i xDrive Gran Coupe 58.000 $ fiyat etiketine sahip.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo