Nissan, 2022'de Avrupa'da Navara'yı Sonlandıracak

Ototeknikveri     10 Haziran 2021 10:12

İspanya'nın Barselona kentindeki fabrikasını yıl sonunda kapatacak olan Nissan, bu fabrikada üretilen Navara kamyonetini de durduracağını duyurdu.

Nissan, 2022'de Avrupa'da Navara'yı Sonlandıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut Navara 2014'ten beri piyasada ve geçen yıl kapsamlı bir makyaj aldı. Ancak Nissan'ın Avrupa kolu, yenilenen modeli satmamayı tercih etti ve azalan satışlar, pikabın ölümüyle sonuçlandı.
 

Şirket yaptığı açıklamada, "Avrupa pazarları için mevcut nesil Nissan Navara'nın üretimi, Barselona fabrikamız Aralık 2021'de kapandığında sona erecek ve satışlar 2022'den itibaren durdurulacak. Bu, Avrupa'da küçülen pikap segmentini ve birçok tüketicinin pikaplardan modern ve verimli kamyonet serimize geçişini yansıtıyor” dedi.
 

Nissan Navara Avrupa'dan çıkacak olsa da, Avustralya dahil pazarlara ihraç edildiği Tayland'da hala inşa ediliyor. Pikap, Pathfinder ile aynı şasiyi paylaşıyor ve başlangıçta Avrupa'da satışta Mitsubishi L200 / Triton'a rakip olarak başarılı olduğunu kanıtladı. Renault ve Mercedes-Benz ayrıca Navara'nın mimarisine dayanan Alaskan ve X-Sınıfı kamyonetlerini de piyasaya sürdü. Her iki model de geçen yıl durduruldu.
 

Avrupa'da kamyonet satışları 2018'de 165.121 adede ulaştı, ancak o zamandan beri azaldı ve 2020'de kıta genelinde sadece 116.280 adet satıldı. En çok satan modeller Ford Ranger ve Toyota Hilux, Mitsubishi L200 üçüncü sırada geliyor. Ancak Auto News'e göre L200, önümüzdeki yıllarda Avrupa pazarından da çekilebilir.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo