2022 Lexus NX İçeriden ve Dışarıdan Çok İyi Görünüyor

Ototeknikveri     13 Haziran 2021 02:02

Lexus, markanın 2025 yılına kadar 20 yeni veya güncellenmiş araç piyasaya sürmesini sağlayacak büyük bir ürün hamlesine girişiyor. Bu atak, 2022 NX'in piyasaya sürülmesiyle yüksek vitese geçiyor.

2022 Lexus NX İçeriden ve Dışarıdan Çok İyi Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sıfırdan yeniden tasarlanan 2022 Lexus NX, IS spor sedanın crossover bir versiyonu gibi görünüyor. Daha üç boyutlu bir görünüm için "uzun U-şekilli bloklara" sahip revize edilmiş bir ızgaraya sahip tamamen yeni bir ön kısım dikkat çekiyor.

 

Izgara, dikey hava girişleri ve entegre gündüz sürüş farlarına sahip yeniden tasarlanmış farlarla çevrili. 

 

Yanlardan devam ettiğimizde, evrimleşmiş bir üstyapı ve belirgin bir omuz çizgisi görebiliriz. Arka kısım da tanıdık, ancak tam genişlikte arka lambaları ve dairesel "L" ambleminin yerini alan "Lexus" yazısını benimsiyor.

 

Yepyeni Dokunmatik Bilgi-eğlence Sistemiyle İyileştirilmiş İç Mekan

İçeriye girildiğinde kabin, daha kaliteli malzemeler ve modern bir tasarımla tamamen yeniden tasarlandı.

 

Gösterinin yıldızları, 7 inçlik bir dijital gösterge paneli ve Lexus Interface olarak bilinen yeni nesil bir bilgi-eğlence sistemi. Dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sisteminde 9,8 ve 14 inç ekranların yanı sıra bir avuç fiziksel düğme var.

 

2022 NX, ayrıca ısıtmalı standart olarak gelen geliştirilmiş ön koltuklardan yararlanıyor. Araç sahipleri ayrıca daha fazla baş ve diz mesafesi ile ek bagaj kapasitesi bulacaklar.

 

NX, panoramik bir sunroof ve dijital bir dikiz aynası gibi opsiyonel özelliklerle de alınabilir. Müşteriler ayrıca 10 inçlik bir baş üstü ekran, kablosuz akıllı telefon şarj cihazı ve ısıtmalı arka koltuklar alabilirler. Model ayrıca Yağmur Ormanı, Şelale ve Gün Batımı gibi 14 tema ve 64 renk seçeneği ile “tematik ortam aydınlatması” sunuyor.

“Dijital” Kapı Kolları Dahil Yeni Güvenlik Teknolojisi

Güvenlik cephesinde, 2022 NX, Güvenli Çıkış Yardımı teknolojisine sahip “Dijital Kilit” özellikli kapı kollarıyla birlikte geliyor. Yakın mesafeden bir bisikletçi veya araç arkadan yaklaştığında sistem insanların kapıları açmasını otomatik olarak engelleyebiliyor. Bu ilginç bir özellik ve gerekirse manuel olarak geçersiz kılınabiliyor.

 

NX, ayrıca en yeni Lexus Safety System+ 3.0'dan yararlanıyor. Bu koleksiyon Akıllı Uzun Farlar, Yol İşareti Yardımı, Şerit Yardımı ve önden çarpışmayı önlemeye yardımcı olmak için otomatik acil frenlemeyi etkinleştirebilen Karşıdan Araç Algılama özelliğine sahip güncellenmiş bir Çarpışma Önleme Sistemi içeriyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında Riskten Kaçınma Acil Durum Direksiyon Yardımı, Sola Dönüş Yaklaşan Araç Algılama/Frenleme, Sağa/Sola Dönüş Yaklaşan Yaya Algılama/Frenleme ve Eğri Hızı Yönetimine sahip Dinamik Radar Hız Kontrolü sayılabilir.

 

2022 NX, Lexus'un İlk Plug-in Hibrit Güç Aktarma Organına Sahip

Kaputun altında, 203 hp (151 kW / 206 PS) güç çıkışı ve 249 Nm tork üreten yeni 2,5 litrelik dört silindirli dahil olmak üzere farklı motor çeşitleri var. Motor sekiz ileri otomatik şanzımana bağlı, bu da önden çekişli NX 250'nin sıfırdan 100 km/s hıza 8,2 saniyede çıkmasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekişi seçmek çekişi artırıyor, ancak aynı zamanda sürenin 8,6 saniyeye çıkmasına neden oluyor.

 

Bu yeterince hızlı değilse, 275 hp (205 kW / 279 PS) güç çıkışı ve 430 Nm torka sahip yeni bir turboşarjlı 2.4 litrelik dört silindirli motor da var. Motor sekiz ileri otomatik ile eşleştirilmiş ve NX 350'nin 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor.

 

Daha çevre dostu bir şey arayan müşteriler 2022 NX 350h modelini tercih edebilir. Bu sistem 2.5 litrelik dört silindirli bir motora ve arka elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

 

Bu kurulum, crossover'a toplam 239 hp (178 kW / 242 PS) güç çıkışı sağlıyor. Ekstra güç sayesinde, hızlanma süresi 5,7 saniyeye düşüyor. 

 

2022 için büyük haber, bir plug-in hibrit güç aktarma organının eklenmesi. Bu Lexus için bir ilk ve NX 450h+, 2.5 litrelik dört silindirli bir motora, bir lityum iyon pil takımına ve arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruna sahip.

 

Bu kurulum tanıdık geliyorsa, güç aktarma organının büyük ölçüde Toyota RAV4 Prime'dan devralınmış olması nedeniyle. Lexus yalnızca elektrikle yaklaşık 58 km menzil sunuyor.

 

2.0 litrelik bir motora eşdeğer bir elektrikli güç çıkışı sunan crossover ayrıca yaklaşık altı saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

Pil bittiğinde, standart 3,3 kW yerleşik şarj cihazı ile yaklaşık 4,5 saatte tamamen şarj edilebiliyor. Ancak müşteriler, süreyi 2,5 saate indiren isteğe bağlı 6,6 kW şarj cihazı alabilecekler.

 

NX450h+, kendinden emin ve sportif bir sürüş deneyimi sunmayı vaat eden yeni geliştirilmiş tam zamanlı bir dört çekişli sürüş sistemi ile birlikte geliyor. Şirket ön ve arka tork dağılımının sürüş koşullarına göre optimize edileceğini belirtti.

 

Plug-in hybrid ayrıca, "sürüş alışkanlıklarını öğrenen, ilerideki beklenen yol durumunu tahmin eden ve hibrit sistem pilinin şarj ve deşarjını optimize etmek için gerçek zamanlı trafik raporlarını analiz eden" bir Tahmini Verimli Sürüş sistemine de sahip. Sistem siz sürerken öğreniyor ve aracın ne zaman ve nerede duracağını veya yavaşlayacağını tahmin edebiliyor. 

 

Yeni Bir Platform ve Bir F Sport Versiyonu

2022 Lexus NX, TNGA-K platformuna dayanıyor ve lazerle sertleştirme kaynağı sayesinde daha düşük bir ağırlık merkezinin yanı sıra geliştirilmiş burulma sertliğine sahip. Mühendisler ayrıca arka bölme alanını güçlendirdi ve sürüş dinamiklerini iyileştirmeye odaklandı. Ayrıca, yeniden tasarlanan modelin öncekinden daha hafif olduğunu da belirtmekte fayda var, çünkü bazı varyantlar yaklaşık 91 kg hafifliyor.

 

Performanstan bahsetmişken, F Sport paketi geri dönüyor ve performans amortisörlerine sahip aktif bir değişken süspansiyon içeriyor. Paket ayrıca revize edilmiş bir ızgara, daha sportif tamponlar ve 20 inç parlak siyah alüminyum jantlar ekliyor.

 

Sürücüler iki tonlu spor koltuklar, alüminyum pedallar ve delikli NuLuxe döşemeyi bulabileceğinden, sportif stil kabinde de devam ediyor. F Sport ayrıca bir spor direksiyon simidi, özel koruma plakaları ve Dark Graphite Aluminum aksanlarıyla öne çıkıyor.

 

2022 Lexus NX, üçüncü çeyrekte üretime girecek.

Son Güncelleme : 13 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo