Nissan Yeni Z'yi 17 Ağustos'ta New York'ta Tanıtacak

Ototeknikveri     13 Haziran 2021 02:16

Nissan'ın efsanevi Z ailesinin son üyesi 17 Ağustos 2021'de resmi olarak görücüye çıkacak. Japon markaya göre, tanıtım New York City'deki bir etkinlikte gerçekleşecek.

Nissan Yeni Z'yi 17 Ağustos'ta New York'ta Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Z otomobilin ilk olarak Eylül 2020'de tanıtılan Z Proto konseptiyle ön gösterimi yapıldı. Otomobil çift turboşarjlı V6 motor ve altı ileri manuel şanzımanın yanı sıra yakışıklı, klasik spor coupe boyutlarına sahip.



Nissan'ın o zamanki tasarım başkanı Alfonso Albaisa, konsept hakkında "Tasarımcılarımız, her nesli ve onları neyin başarılı kıldığını araştırırken sayısız çalışma ve eskiz yaptılar. Nihayetinde, Z Proto'nun gelecek de dahil olmak üzere on yıllar arasında seyahat etmesi gerektiğine karar verdik." demişti.



O zamandan beri, konsept tasarımının ne kadarının üretime geçeceği konusunda spekülasyonlar yapıldı. Ne mutlu ki, sızdırılan resimler, otomobilin üretim versiyonunun konsepte çok benzeyeceğini ve genel tasarım ruhunun çoğunu koruyacağını gösteriyor.



Başlangıçta Nissan'ın araca 400Z adını vereceğine inanıyorduk, ancak içeriden bilgi sahibi olduğunu iddia eden isimsiz bir kaynak Mart ayında aracın Fairlady Z adını alacağı Japonya hariç tüm pazarlarda Z olarak adlandırılacağını yazdı.



Aynı kaynak, Z'nin fiyatının ABD'de 34.995 dolardan başlayacağını iddia etti. Bu, Toyota Supra 3.0'dan 16.950 $ ve Supra 2.0'dan 7.950 $ daha ucuza mal olacağı anlamına geliyor. Beklenen 400 beygir gücü ile BMW tabanlı Supra'ya göre bir güç avantajına da sahip olacak.



Nissan Z'nin sipariş defterlerinin Kasım ayında açılacağı söyleniyor. Yepyeni modelle ilgili tüm detaylar 17 Ağustos Salı günü açıklanacak.

Son Güncelleme : 13 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo