Huawei, 2025'e Kadar Otonom Araba Teknolojisi Geliştirmek İstiyor

Ototeknikveri     14 Haziran 2021 10:02

Apple'ın Project Titan otonom EV için çeşitli otomobil üreticileri ve pil tedarikçileri ile görüştüğü bildiriliyor, ancak bu yarıştaki tek teknoloji şirketi Apple değil. Diğerlerinin yanı sıra Çinli Huawei de yakın gelecekte pazara otonom bir araç sokmak istiyor.

Huawei, 2025'e Kadar Otonom Araba Teknolojisi Geliştirmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Huawei'nin otomotiv pazarına girmek istediği iyi biliniyor ve yakın tarihli bir sektör konferansı sırasında, akıllı araç biriminin üst düzey yöneticisi Wang Jun, şirketin otonom araç planlarının ne kadar iddialı olduğunu açıkladı.



Auto News Europe'un haberine göre, Jun, "Ekibimizin hedefi 2025'te gerçek sürücüsüz binek otomobillere ulaşmak" dedi.



Huawei, Nisan ayında elektrikli araçlar ve kendi kendini süren otomobil teknolojilerine yönelik araştırmalara 1 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı. Kendi kendini süren araçlar geliştirmek için firma BAIC Group, Chongqing Changan Automobile Co. ve Guangzhou Automobile Group Co. ile ortaklıklar kurdu. Bu araçların Huawei logosunu taşıyacağı ve şirketin elektrikli otomobil üretimine 10 milyar dolar yatırım yapan Çinli teknoloji devi Xiaomi'ye rakip olmasına yardımcı olacağı anlaşılıyor.



Huawei'nin küresel akıllı telefon işi, Trump yönetimi sırasında kendisine uygulanan ABD yaptırımları tarafından zora düştükten sonra, milyarder kurucusu Ren Zhengfei, Huawei'nin iş alanlarını akıllı tarım, sağlık ve elektrikli arabalara doğru genişletmeye başladı.



Nisan ayında, Huawei başkanı Eric Xu, şirketin mühendislerinin 1000 km'ye kadar herhangi bir insan müdahalesi olmadan çalışabilen yarı otonom bir sürüş sistemi geliştirdiğini iddia etti.



Huawei, otomobil üreticisi Cyrus ile birlikte geliştirdiği Seres SF5'in lansmanı ile otomotiv sektörüne ilk adımını attı. Teslimatlar yakın zamanda başladı ve Çin'deki çeşitli Huawei mağazalarında görülebiliyor.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo