Kia EV6 Dört Kapılı Coupe Çizimi Heyecan Veriyor

Ototeknikveri     20 Haziran 2021 03:51

Kia, Stinger gibi dikkate alınması gereken bir güç olarak kabul edilen modellerle, otomotiv endüstrisinde büyük bir oyuncuya hızla dönüştü. Peki Kia'nın popüler modeli Stinger'ın tamamen elektrikli halefi nasıl görünür? Antoine Crobe tarafından tasarlanan bu bağımsız grand tourer, bu soruya muhtemel bir yanıt olabilir.

Kia EV6 Dört Kapılı Coupe Çizimi Heyecan Veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

90'larda buna kimse inanmazdı, ancak Kia'nın EV6 ile piyasaya sürülen yeni ve son derece duygusal tasarım felsefesi “Opposites United” gerçekten ilham verici.



Son üç yıldır ICONA Design Group için dış tasarımcı olarak çalışan Antoine Crobe, boş zamanını Kia logolu bir dijital konsept otomobil tasarlayarak geçirdi. Amacı, "dört kapılı bir spor sedanda güzel oranlar, seksi hacimler ve lüks hissi" getirirken aynı zamanda 3D modellemedeki becerilerini test etmekti.



Tasarımcı EV6 Coupe'yi dört kapılı bir grand tourer olarak tasarladı ve kendi unsurlarını ekleyerek Koreli otomobil üreticisinin en son tasarım dilini en uç noktalara taşıdı.



Önde, EV6 Coupe tam genişlikte bir ışık çubuğuna ve sportif tamponun karmaşık ve oldukça büyük girişlerine gizlenmiş daha fazla LED'e sahip. Kaputun dinamik çizgileri, havanın kaçması için daha fazla açıklık sunarak alçak burnun bir spoyler gibi görünmesini sağlıyor.



Yan profil, alçak tavan çizgisi, uzun aks mesafesi ve kaslı çamurluklara sahip aerodinamik bir siluet ile karakterize ediliyor. Çerçevesiz pencereler, şeffaf A-Sütunları sayesinde oldukça eğimli ön camla bağlantılı. Son olarak, yan hava girişleri, yontulmuş yan eşiklerin üzerinde görsel bir drama yaratıyor.



Arka tarafta, EV6 hatchback'te olduğu gibi tekerlek davlumbazlarına ulaşan başka bir tam genişlikte LED çubuk var. Aşağıda, karbon fiberden yapılmış gibi görünen entegre fren lambalarına sahip büyük bir difüzör görüyoruz.



Bir başka havalı - ancak pratik olmayan - tasarım özelliği, küçük arka cam ve çok daha büyük panoramik sunroof. Sürücünün görünürlük için dikiz aynalarını değiştiren kameralara güvenebileceğini tahmin ediyoruz.



Varsayımsal bir Kia EV6 Coupe, etkileyici performanstan yararlanan Elektrik-Küresel Modüler Platformu (E-GMP) temel alabilir. Daha spesifik olarak, temellerini EV6 GT'den ödünç alarak, toplam 577 hp (430 kW / 585 PS) güç çıkışı ve 740 Nm tork sunabilir. Ayrıca dört tekerlekten çekiş ve EV6'da 405 km menzile izin veren 77,4 kWh pil alabilir.



Tüm bu güç sayesinde, EV6 GT sıfırdan 100 km/s hıza 3.5 saniyede çıkıyor ve 260 km/s azami hıza sahip, bu nedenle Coupe versiyonu daha hızlı olmasa da eşit derecede hızlı olabilir. Bu rakamlar, BMW i4 M50 ve Tesla Model 3 Performance'a rakip olabilecek seksi bir dört kapılı coupe için fazlasıyla yeterli olacaktır.



Not: Bu, Antoine Crobe'dan bağımsız bir tasarım çalışmasıdır ve Kia ile ilgili değildir veya Kia tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo