Daimler Elektrikli Otomobillere Geçişi Hızlandırıyor

Ototeknikveri     20 Haziran 2021 07:21

Manager Magazin'in haberine göre, Daimler, elektrifikasyon stratejisini yenilerken fosil yakıtlı versiyonları aşamalı olarak kaldıracak ve bu 2025 ile sonrası için planlanan elektrikli otomobil lansmanlarını hızlandıracak.

Daimler Elektrikli Otomobillere Geçişi Hızlandırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Derginin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Alman otomobil üreticisinin 2024 veya 2025 için planladığı elektrikli modellerin birçoğu bir yıl önceye alınacak ve bunların fosil yakıtlı eşdeğerleri seriden çıkarılacak.
 

Dergiye göre Daimler CEO'su Ola Kallenius, değişiklikleri bu yıl yaz tatilinden önce duyurmak ve bir sermaye piyasası günü düzenlemek istiyor.
 

Bir Daimler sözcüsü haber hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
 

Mercedes-Benz Mart ayında elektrikli otomobillere geçişini hızlandıracağını söyledi, ancak otomobil serisinin ne kadar hızlı elektrikli hale geleceğine dair hiçbir ayrıntı vermedi.
 

Bazı otomobil üreticileri, şimdiden tamamen elektrikli hale gelmeyi planladığını açıkladı. Bunların başında gelen Volvo, 2030 yılına kadar tüm arabalarının pilli elektrikli araçlar olacağını söylüyor.
 

Öte yandan, Avrupalı kampanya grubu Transport and Environment (T&E), bu hafta yaptığı açıklamada, Daimler de dahil olmak üzere bazı otomobil üreticilerinin fosil yakıtlı arabaları aşamalı olarak devre dışı bırakmak için iddialı hedefleri olmadığını söyledi.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo