Mazda, 2025 yılına kadar 13 elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor

Ototeknikveri     20 Haziran 2021 07:34

Üç hibrit, beş plug-in hibrit ve üç tam elektrikli aracın piyasaya sürülmesi gelecek yıl başlayacak.

Mazda, 2025 yılına kadar 13 elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda Perşembe günü yaptığı açıklamada, tam elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit modeller dahil olmak üzere 2025 yılına kadar yaklaşık 13 elektrikli otomobil tanıtacağını ve 2030 yılına kadar tüm araçları elektrikli hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.
 

Şirketten yapılan açıklamada, üç hibrit, beş plug-in hibrit ve üç tam elektrikli aracın piyasaya sürülmesinin gelecek yıl başlayacağı ve ağırlıklı olarak Avrupa, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve ASEAN pazarlarına odaklanılacağı belirtildi.
 

Modeller Mazda'nın Skyactiv çoklu çözüm ölçeklenebilir mimarisini kullanacak ve Toyota'nın hibrit sistemi bazılarına dahil edilecek.
 

Mayıs ayında Mazda, 2030 yılına kadar ürettiği tüm araçların elektrifikasyon içereceğini ve daha önce açıklanan yüzde 5'lik pilli elektrikli otomobil oranını yüzde 25'e çıkaracağını söyledi.
 

Mazda ayrıca, özellikle elektrikli otomobiller için ölçeklenebilir bir platform geliştireceğini ve bunun 2025 ile 2030 arasında birkaç model için planlandığını söyledi.
 

Firmanın İcra Kurulu Başkanı Ichiro Hirose geçtiğimiz günlerde gazetecilere verdiği demeçte, firmasının elektrikli otomobil geliştirmesini bağımsız olarak gerçekleştirirken Mazda, Toyota ve Japon tedarikçi Denso tarafından ortaklaşa oluşturulan temel teknolojileri de kullanacağını açıkladı.
 

Ayrı bir gelişmede Mazda, sürüş yardımı co- pilot sistemini gelecek yıldan itibaren büyük otomobillerinde tanıtacağını söyledi.



Bu, bir sürücünün fiziksel durumundaki ani bir değişiklik nedeniyle iş göremez hale geldiğini tespit ettiğinde, arabaları kenara çekmek veya durdurmak için otomatik sürüşe geçebilen bir sistem.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo