2022 Audi RS3 394HP'ye Sahip ve Özel Drift Moduyla Geliyor

Ototeknikveri     23 Haziran 2021 11:38

Audi Sport, Mercedes-AMG A45'in baş rakibi olan yeni nesil 2022 RS3'ün ilk teknik detaylarını yayınladı. Daha önce olduğu gibi, performans modeli beş kapılı Sportback ve dört kapılı sedan gövde stilleriyle sunuluyor.

2022 Audi RS3 394HP'ye Sahip ve Özel Drift Moduyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beklendiği gibi, 2022 Audi RS3, yeni modelde daha fazla tork ve aynı güç çıkışını üreten, son derece kuvvetli bir turboşarjlı 2.5 litrelik beş silindirli motor kullanmaya devam edecek. Bu, önceki modele göre 20 Nm artışla 394 HP (400 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork anlamına geliyor.
 

Mütevazı tork artışına rağmen Audi, yeni 2022 RS3'ün önceki modele göre sıfırdan 100 km/s hıza çıkışta 0,3 saniye daha hızlı olduğunu ve çok etkileyici bir 3,8 saniyeye ulaştığını söylüyor. Bu aynı zamanda, aynı prosedür için 3,9 saniye gerektiren modelin ana rakibi Mercedes AMG A45 S'den 0,1 saniye daha hızlı. Ek olarak, isteğe bağlı olarak sunulan 290 km/s azami hız, hiçbir rakibin sınırsız bir otoyolda yeni bir RS3'ün yanına yaklaşmamasını sağlayabilir.
 

Audi'de dört tekerlekli tork yönlendirme! Gerçek mi?

Yeni Audi RS3'ün ana özelliği arka aksta bulunacak. Audi Sport buna “RS Torque Splitter” diyor ve arka tekerlekler arasında tamamen değişken aktif tork yönlendirmesi sunan bir sistem.
 

Önceki modelin arka diferansiyel ve çok diskli debriyaj paketinden farklı olarak, yeni RS Tork Ayırıcı, her arka tahrik milinde elektronik olarak kontrol edilen kendi kontrol ünitesine sahip bir çoklu debriyaj paketiyle geliyor. Sonuç, daha az önden savrulma, daha iyi denge ve maksimum çeviklik. Viraj alma sırasında sistem, RS Tork Arka modundayken dış arka tekerleğe tork gönderiyor, Tork Dağıtıcı 2022 RS3'ün “kapalı yollarda kontrollü driftler” yapmasına izin veriyor.
 

Sürücüler, Audi Drive Select aracılığıyla RS Tork Dağıtıcının kurulumunu kendi zevklerine göre yapılandırabiliyor.

Comfort/Efficiency, Auto, Dynamic, RS Performance ve yukarıda bahsedilen RS Torque Rear dahil olmak üzere beş farklı mod arasından seçim yapmak mümkün. Otomatik, tüm seçenekler arasında en dengeli olanı ve tork dağılımı herhangi bir önden veya arkadan savrulmaya izin vermiyor. Dinamik mod, daha fazla çeviklik için arka aksa mümkün olduğunca fazla tahrik torku gönderiyor ve RS Tork Arka modunu tamamlıyor. Son olarak, RS Performance, daha iyi tur süreleri için mümkün olduğunca az önden ve arkadan savrulma sunmak üzere pistte kullanılmak için tasarlanmış.
 

Revize edilmiş çift debriyajlı şanzıman ile daha hızlı vites geçişleri

394 HP beş silindirli turbo motor, en yüksek güç çıkışını 5.600 ile 7.000 dev/dak arasında sunuyor; bu, önceki modelden daha eski ve daha uzun ve hala yedi vitesli çift debriyajlı şanzımana bağlı. Bu yeni modelde daha fazla sağlam tasarım ve daha kısa sürede vites değiştirmek ve "ışık hızında başlatma" sunmak için Başlatma Kontrolü sistemi de dahil olmak üzere diğer sürücü bileşenleriyle iletişim kuruyor.

RS3'e özel şasi revizyonları

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 2022 RS3, gövdesi S3'ten 10 mm daha alçak ve A3'ten 25 mm daha alçak şekilde daha sert amortisörlere ve yaylara binecek. Ön McPherson süspansiyonu, RS3'e özgü pivot yataklara, daha sert alt salıncaklara, alt çerçevelere ve dengeleyicilere sahip. Arka aks, yeni tork ayırıcıya uyarlanmış bir alt şasi ve denge çubuğu ile dört bağlantılı bir tasarım sunuyor. Güçlendirilmiş stepne yeri de modelde mevcut. Müşterilere, isteğe bağlı olarak uyarlanabilir amortisörlere sahip RS Sport Süspansiyon Plus sunulacak.
 

Diğer seçenekler arasında ilk kez bir dizi Pirelli P Zero “Trofeo R” lastik, RS Dinamik Paketi (diğer şeylerin yanı sıra 290 Km/s azami hız ile) ve seramik frenler yer alıyor.
 

Audi, yeni 2022 RS3'ün tüm detaylarını Temmuz ayının sonunda tam olarak açıklayacak.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo