2022 Ford F-150 Lightning'e Kısa Ama Kapsamlı Bir Bakış

Ototeknikveri     23 Haziran 2021 11:53

Ford'un yeni F-150 Lightning'i, tamamen elektrik gücüyle pickup segmentini sarsmayı hedefliyor. Ancak güç aktarma organları bu modelin tek cazip noktası değil ve Throttle House'dan yeni bir video bize kamyonetin çekici özellikleriyle ilgili her şey hakkında kısa bir tur sunuyor.

2022 Ford F-150 Lightning'e Kısa Ama Kapsamlı Bir Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Lightning'in muhtemelen en iyi yanı, ilk olarak bir F-150 olması ve ikincisi bir elektrikli pickup olması. Sonuç olarak, tasarım, diğer birkaç elektrikli araçta görmeye alıştığımız hilelerden canlandırıcı bir şekilde arınmış durumda ve gerçekten tartışmalı olabilecek tek şey, ön ve arka ışık çubukları.



Bu modelin dikkat çeken özelliklerinden biri de arkası. 400 litrelik bir hacme sahip olan araç, birçok sedan otomobille aynı boyutta ve daha küçük eşyaları taşımak için büyük kasa yerine bir alternatif arayan kişilerin sorununu çözüyor. Ek olarak, araç bir dizi elektrik prizine sahip ve Mustang Mach-E gibi bir tahliye tapası ile birlikte geliyor.



Güç aktarma organlarına gelince, Lightning iki farklı pil seçeneğiyle geliyor: standart ve genişletilmiş menzil. Genişletilmiş menzil tek şarjla 482 km yolculuk sunuyor ve standart menzil 370 km'de kalıyor. Bu rakamlar kasada 454 kg yük ile ölçülmüş. Gerçekte, uzun menzilli Lightning'in ilk testlerinde, boş bir kasa ile 644 km menzile ulaşılmış.



Genişletilmiş menzilli modelin iddia ettiği bir başka özellik de, şimdiye kadarki en hızlı F-150 olması. 563 hp (571 PS / 420 kW) güç çıkışı ve 1050 Nm anında tork ile, sıfırdan 100 km/s hıza 4.5 saniyede çıkıyor. Bu gücün bir başka yararı da, aracın 4536 kg çekme kapasitesine ve ayrıca 907 kg taşıma kapasitesine sahip olması. Ek olarak, F-150 tarihinde ilk kez bağımsız arka süspansiyona sahip ve bu da yol tutuşu ve sürüş kalitesini iyileştirmeye yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo